De klant is koning

Dacht ik een vrolijke combinatie te hebben verzonnen voor een zomers jongensshirt, maar nee. Mats was heel eerlijk. Dit was voor hem een duidelijk gevalletje `Sorry mama, maar nee, echt niet mooi…’ :

Gelukkig had ik alleen nog maar een voorpand af  (dat overigens al bloed, zweet en tranen genoeg kostte om netjes in elkaar te krijgen, de rood-witte tricot is een ramp om te verwerken!). Alleen de applicatie, die was gaaf, maar het groen moest weg en donkerblauw moest erbij. Een beetje puzzelen met mijn lapjes leverde deze combinatie op die wél door de keuring kwam:

Het houdt een zeker risico in om zonder overleg vooraf  iets te naaien. Maar het is voor mij al zo moeilijk om je voor te stellen hoe lapjes bij elkaar uitpakken bij een bepaald patroon, laat staan hoe dat is voor kinderen. Vooral het combineren met kleuren die je normaal, los van elkaar niet zo bijzonder vindt, maar samen het heel goed kunnen doen,  is moeilijk. Dan wordt er al snel weer voor een `lievelingskleur’ gekozen…

De groen-witte stof zou Mats denk ik niet snel zelf zomaar gekozen hebben, hij was dan vast weer voor zijn favoriete combinatie rood-donkerblauw gegaan. Maar met het proef-rood-wit-groene pand als voorbeeld, werd het blijkbaar toch makkelijker iets nieuws samen te stellen. En wie weet, went hij toch aan het rood-wit-groen en verwerk ik het pand alsnog een keer… :-) Het model is in ieder geval goedgekeurd! (Beat uit de Ottobre 2010-3)

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to De klant is koning

  1. Marjolein says:

    Jeetje zeg, jij gaat ook maar door he!

    Deze is leuk, en ik moet eerlijk zeggen dat ik hem in groen-wit-blauw ook leuker vind voor Mats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *