Gelukzaligheid en opperste concentratie

Het creëerproces geoptimaliseerd: omgeven door alle lapjes (gesorteerd op kleur, patroon, soort stof), patronen en patroonbladen gewoon zitten denken… (wat? voor wie? in combinatie met wat? wat hebben ze al? waarbij moet het nog meer passen?) De beslissingen omtrent bandjes-, lintjes- en applicatie-versieringen stel ik uit tot op zolder, om het aantal mogelijke creaties in dit stadium nog enigszins overzichtelijk te houden en niet helemaal overweldigd en ontmoedigd te raken door het eindeloze aantal mogelijkheden. Na dit piekerproces volgt het patronen uittekenen, het passen en meten met de gekozen stofjes en dan het moeilijkste moment: heel diep ademhalen, me over misplaatste zuinigheid en bewaarzucht heen zetten en gewoon dat laatste stukje favoriete stof aansnijden… (en niet langer te bewaren voor het ultieme je-weet-maar-nooit-moment).

*hoezo `hobby’? Dit soort beslissingen voelen akelig als `hard werken’… *

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Gelukzaligheid en opperste concentratie

 1. marianne says:

  Arme Sas… het leek zo’n leuke hobby…allemaal stress krijg je ervan…hihihi. Komt allemaal goed. Beetje knopen hakken en daarna knopen naaien: het leuke deel kan bijna beginnen!

  Opmaken die stof! Ik ben reuze benieuwd naar alle creaties ;-)

 2. Sonja says:

  Wordt het niet eens tijd voor “u vraagt en wij draaien”? Jammer dat je al zo’n goeie onderzoekster bent op het UMCG, anders gunde ik je een mooie atelierruimte met planken voor de lappen op kleur en een wand met laadjes voor de applicaties, knopen, linten etc. (een laadje met zo’n glazen ruitje aan de voorkant dan, jeweetwel).

 3. Nanne says:

  Tags: **werk** in uitvoering

  I see what you did there :)

 4. Esseline says:

  Wat een leuke foto, heel herkenbaar :-)
  Groetjes, Esseline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *