Misbaksel van een hoofddeksel

Nope, geen vogel, geen vliegtuig, het is… een peuterzonnehoedje!

Ook wel een `lierihattu’ op z’n Fins, naar de handleiding van hier. Echter, het patroontje leek net te klein voor Lot, dus tekende ik het iets groter. Vervolgens knipte ik alle delen flink ruim uit de restjes stof van dit rokje, want immers, het patroontje was toch iets aan de krappe kant? En tot slot, om helemaal zeker te zijn, naaide ik het geheel met hele krappe naden in elkaar, zodat ik zeker was, dat het nu groter zou worden…

Juist ja. Groter is het zeker. Want iedereen (en zeker een -iknoemmaarwat *ahum*- wiskundige *KUCH*) snapt dat als je 6 deelnaden per naad 3 keer een beetje ruimer neemt, het geheel 18 keer een stukje groter wordt. En nee, dat past niet meer netjes aan de hoedrand, nee…. Tijd voor de introductie van ah-welnee-zie-je-toch-niet?-moffel-plooitjes dus. (ziet u ze? Welnee he! Toch? ;-) )

Maar ook met moffelplooitjes is het een Hele Grote Zonnehoed. Zo groot zelfs, dat iedereen in het gezin ‘m past! (dat wel zeggen: de drie oudste leden, de twee jongsten sliepen al) Zo hee! Is dat geen handig hoedje? Kom er maar om! Nou!

Een misbaksel proefhoedje dus.

… en hij had nog wel zo’n zoete voering… *zucht*

Morgen proef-passen op de peuter. Maar verwacht u er vooral niet teveel van… ;-)

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Misbaksel van een hoofddeksel

 1. Nanne says:

  Hij ziet er voor mijn lekenoog prima uit.. Gewoon een touwtje eraan dattie niet af kan waaien, en kan prima ;)

 2. Ilse says:

  He jammer, geen poseerfoto’s van de drie-oudsten-die-nog-wel-wakker-waren :-)

 3. Rob says:

  Mut op!, was de uitspraak toch. Keus genoeg op de groei.

 4. marianne says:

  @ Nanne: strak touwtje dan…om de hele boel beetje aan t hoofdje vast te knopen?! hahaha

 5. Nanne says:

  Een touwtje-met-een-schuifknoop, dan kan iedereen hem nog steeds op ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *