Pimpelmeesje

Na het fiasco van de vorige keer, toch nog een keer geprobeerd: het opstrijken van een full colours applicatie. Deze keer ging het beter, gelukkig. En nee, geen Antonia deze keer, maar een shirtje uit de Ottobre 2010/3. Net even anders: plooitjes bovenin de mouwtjes, een vierkante hals en biesjes onderaan de mouwen. Gewoon simpel wit, zodat hij overal bij gaat passen.

En ook de tweelingnaald weer eens gebruikt!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Pimpelmeesje

 1. Ilse says:

  Hee, die heb ik gister live gezien! Mooi!

 2. Miranda says:

  Mooi! Zoals héél veel op deze site.
  Schattige hals- en mouwrandjes.
  Hoe krijg je tricot toch zo mooi genaaid (zonder dat het uitrekt)?

 3. Sas says:

  @Miranda: Dank je! Ik vind tricot naaien ook nog steeds een uitdaging hoor. Elke tricot reageert weer anders, dus oefen ik altijd even met een proefstukje. Bandjes zoals deze naai ik uitgerekt vast met een smalle zigzagsteek (in de hoeken verder uitgerekt dan in de rechtere stukken, ook een kwestie van veel proberen). Doorstikken doe ik met een brede, maar niet te kleine zigzagsteek, of zoals hier met de tweelingnaald (ook even proberen, soms moet de bovenspanning dan iets aangepast voor een mooie platte steek). Als de tricot echt niet mooi plat blijft of heel dun is verstevig ik de naden voor het naaien ook nog wel eens met smal zoomband (opstrijkbaar). Laatste tip: de wat duurdere tricots naaien over het algemeen ook het makkelijkst (helaas ;-) ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *