Nog uit het pre-lockmachine-tijdperk…

Dit setje lag al een paar weken half-af te zijn, verloren geraakt tussen de Sinterklaasknutselcadeaus en andere zaken. En dat, terwijl ik er zo enthousiast over was! Niets is namelijk bevredigender dan dat saaie, oninspirerende stofjes ineens samen komen tot Iets Nieuws Dat Gewoonweg Klopt. En nog beter wordt het, wanneer ik daarin het een en ander aan afgedankts kan recyclen…

Zo was er deze lap:

… lang geleden gekocht in een hebberige bui `want kleurtjes en streepjes dus leuk’. Maar ‘t werd nooit wat tussen mij en dit stuk tricot: de kleurtjes waren te flets, en bovendien… er zat oranje in. En ik ben niet zo goed met oranje. Maar toen vond ik deze in de uitpuilende restjesbak:

… de afgeknipte bovenbenen van een van mijn lievelingsbaby-maillootjes (de onderbenen waren eerder al tot barbie-bovenstukjes verwerkt :-) ). Donkerpaars, met groen, roze, iets geel, wit en… oranje. Jawel! En ineens viel alles op zijn plaats, et voilà:

Een hertjes-shirt! Met oranje! (en groen, rood, bruin en roze, veel roze, dat ook). Zelfs de oranje veloursbloemen die nooit ergens bij pasten vonden ineens hun plek. Voor het achterpand gebruikte ik een zorgvuldig bewaard reststukje PüReH-jersey (ook hertjes! Alles past! Genieten! :-) ) :

Hoe fijn, dat alles zo mooi samenkomt. Zelfs de bandjes zijn restjes. Bovendien is het `versierwerk’ van zo’n shirtje zo leuk om te doen…

Om het makkelijk draagbaar te maken gelijk een heel setje gefabriceerd, met rokje (naar model van de hier nog steeds heel populaire Hema-rokjes) uit de hertjesstof van het shirt:

…en natuurlijk een door Lot zo geliefde legging voor eronder:

Een potentiële kink in de kabel zou morgen kunnen optreden. In mijn enthousiasme heb ik namelijk verzuimd een en ander met de kleuter te overleggen. Niet slim. Maar hee! Er is een legging bij! Dat kan toch niet verkeerd zijn? Toch…?

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Nog uit het pre-lockmachine-tijdperk…

  1. Cisca says:

    Hij is supergaaf! Alles. Het restje maillot, het onderste ruchje, de applicaties, de strikjes, het valt inderdaad helemaal op zijn plek.
    Gaaf, trouwens zo’n rolzoompje. Daar moet ik me nog eens in gaan verdiepen. Als toekomstige tricotnaaiexpert.
    En ik moet dus echt dat patroon. Want ik vind het een mooier model dan de Imke. Balen, moet ik alweer gaan shoppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *