Hertje met een hartje

Op de `al geknipt’-stapel lag onder andere nog een tuniek van warme roze fleece voor Lotta klaar. Die in maat 104 van vorig jaar paste nog wel, maar met moeite (vooral over d’r hoofd krijgen gaat lastig). En de Amelie-tunieken zijn zo handig om een t-shirt met lange mouwen winter-proof te krijgen, dus een nieuwe in (kleine) maat 110-116 was nodig.

Van een IKEA-stof (de groene versie) knipte ik de applicaties ter versiering. Per ongeluk weer een hert! Om het -bij een roze/groen combinatie altijd op de loer liggende- `Doe Maar‘-effect zo klein mogelijk te houden gebruikte ik bruin band, en natuurlijk mijn lievelings-Michael-Miller-interlock Scandi Chirp voor de randjes en dubbele capuchon.

‘t Geheel is wel wat kakelbont geworden, maar: ‘t kind was blij, en wel zo blij dat ze in was voor een uitgebreide foto-sessie `op model’. Kijk, daar doen we het voor! Dat niet alle van de door het model bedachte poses even geschikt zijn om de tuniek op te laten zien, nemen we dan graag op de koop toe :-)

Fotomodellen schijnen ook af en toe een flink dramatische blik te moeten laten zien. Zal wellicht als tegenhanger van het vrolijke roze-groen-geweld bedoeld zijn?

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Hertje met een hartje

 1. Marianne says:

  Benelux netxt topmodel… veel verschillende poses… toppertje…die komt er wel!

 2. Marianne says:

  PS jij kunt goed naaien…stukje van de spijkerbroek af? Arm fotomodel valt straks nog op de catwalk ;-))))

 3. judith says:

  Jee, die dramatische blik is wel Echt goed! Heeft het model in kwestie vast vaker gedaan ;)
  (en mooimooimooi! Uiteraard:D)

 4. Silvia says:

  Hihi compleet met Bambi-oogjes en pruillip, prachtig! En wat een geweldige tuniek heb je ervan gemaakt, prachtig gewoon. Ik vind het niet over the top hoor, op hun leeftijd kan dat nog helemaal ongestraft :) Je bent lekker productief, respect!

 5. mar says:

  zou graag contact met je hebben, mail me even dan heb ik uw adres

 6. Sas says:

  @mar: kan ook hier hoor, ik lees alle comments!

 7. Hester says:

  Oh wat een prachtige kleding maak je / maakt u. Ik vroeg me af of u dat ook verkoopt? Tweedehands misschien? Heel veel zelfgemaakte kleding is ontzettend duur, maar ik vind het zo prachtig en het lijkt me zo mooi om mijn dochter ook eens in zo’n mooie creatie te zien. Helaas kan ik zelf niet naaien enzo, maar geniet wel van de prachtige creaties die ik door mensen hier op internet zie. Schitterend en wat een gave!

 8. Sas says:

  Hallo Hester,
  dank voor de complimenten! Helaas ontbreekt mij de tijd om voor derden te naaien, en de niet meer passende kleertjes hebben al een adresje. Maar zo moeilijk is naaien niet hoor! Ik zou zeggen: gewoon eens proberen. Online is zoveel informatie te vinden! Succes ermee!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *