Proefshirt, mislukt shirt, nog een shirt én een rok

Na wat hectische weken eindelijk tijd om mezelf een (denkbeeldige) schop onder de kont te geven en nu eindelijk weer wat voor mezelf te naaien. Nota bene lagen er al maanden lappen + patronen klaar! In mijn zoektocht naar een mooi shirt patroon voor mezelf had ik de `Mareena‘ aangeschaft en uitgeraderd ( * ik rader allang niet meer, maar trek over. Toch blijf ik het om een of andere vage redenen `raderen’ noemen… *)

Met het fiasco van een vorige poging nog vers in het geheugen besloot ik eerst tot een proefshirt in effen bruine interlock: et voilà! In een keer perfect. Mouwen, snit, hals, alles klopt gewoon. Hoera!

Jammer dat het zo’n saaie bruine stof was, dus snel mijn gebloemde-bevogelde tricots uit de kast voor een wat bonter en vrolijker exemplaar. Helaas… in een krenterige bui (zo’n bui waarbij je je digitale boodschappenmandje al schrikbarende tussensaldo’s ziet geven…) had ik van twee stofjes maar een halve meter. Een mix-en-match-shirt dan maar, met een extra brede effen strook. Maar echt lekker mixen en matchen wilde het niet. Tegen beter weten in in elkaar gezet, maar… nee. De groene strook blijft Gewoon Stom. Deze belandt vooralsnog ook ver achterin de kast, gezellig naast het vorige wanproduct :-)

Een derde poging – in langgekoesterede superzachte Patty Young tricots en met in het achterhoofd de wijze woorden dat `breedtestrepen heus NIET dik maken’ ;-) – leverde wel iets acceptabels op:

Dan gelijk maar doorgepakt en ook de wollen lap van het vorige Stoffenspektakel tot een rok gemaakt:

Het is een wolachtige stof met plooitjes erin en opgeborduurde bloemen. Met wat figuurnaden (van hier) en een korte rits in de zijnaad leverde dit binnen een half uur een compleet nieuwe (én acceptabele) rok! Kom er maar om!

Kon hem helaas niet laten klokken, omdat ik de rand intact wilde laten. Het is dus een redelijk recht-toe-recht-aan-model geworden. In het grijs en zwart niet bepaald iets voor het voorjaar, maar hee! Volgende week is het volgende Stoffenspektakel alweer, dus niet alleen de to-do-lijst moet leeg, maar ook en VOORAL de kast!

* Omg, da’s dus geen aanrader he: foto’s maken van jezelf VOOR het ontbijt (=voor de caffeine) in verband met `zon in de slaapkamer’ . Alhoewel: op deze manier kan ik het gebrek aan koffie tenminste nog de schuld geven van deze onuitgeslapen kop! Gaaaaaaaaaaaaaaaap… *

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Proefshirt, mislukt shirt, nog een shirt én een rok

 1. Nanne says:

  Dat stoffenspektakel is nog eens een goede Stok Achter de Deur. :D Is de hele kast al leeg? :)

 2. Mirella says:

  Nou ik vind het shirt mooi hoor, ik hou wel van dat mixen ;-)
  De rok is geweldig!! staat je super.
  Ga zo door ;-)

 3. Cisca says:

  Oh, die rok. Leuheuk!

  En het shirtje, kun je die groene strook niet nog wat pimpen met een lintje of extra strookje stof in het midden, of onderaan misschien? Want ik vind de rest namelijk best geslaagd.

 4. Ilse says:

  Mooie rok inderdaad! En qua temperatuur buiten kan die nog prima aan. Het strepenshirt staat je ook goed. De groene strook moet “op model” om goed te kunnen beoordelen, vind ik… maar dat zit er zeker niet in :-)

 5. Marianne says:

  Staat je goed! Ook breedtestrepen.
  Maar ja, met jouw figuur kun je natuurlijk alles hebben

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *