Eerste zomerproject (en omg… hoe kon ik zo dom zijn!)

Voor ik naar het Stoffenspektakel ging vroeg ik Lot wat ze graag voor kleur kleren wilde. Het antwoord was duidelijk “Paars! En roze. Want dat zijn mijn lievelings”. Nu zag ik er wel paars, maar ontbrak het me aan combinatie-inspiratie. Paars met roze/wit wordt snel te koel/flets voor haar, paars met rood/bruin is prachtig maar vind ik meer iets voor de winter.

Een lang verhaal kort: ik kwam thuis met heel veel waanzinnig blij rood, groen, blauw, met wat accentjes oranje en roze. Maar hee: blauw+rood=paars. nietwaar? Dus! En gelukkig bleek het `lievelings-zijn’ van `paars’ ondertussen ook alweer vergeten (heerlijk, hoe makkelijk en flexibel dat kan gaan als je 4 bent ;-) ). Groen licht dus voor een überblij roodgroenblauwrozeoranje-creatie. Met geel. En een beetje wit. En heel veel bandjes. Roezels. Gekleurde knoopjes. Strikje.

Ik wilde dat ik het makkelijker (en sneller, zou dat ooit nog komen?) kon, maar ik heb weer dagen zitten puzzelen op de kleurencombinatie. Toen de panden in elkaar zaten en de bandjes en roezels nog moesten, hing hij een paar avonden op de studeerkamer met lange slierten opgespelde lintenspaghetti op een bergje eronder. Je zou toch verwachten dat met zoveel tijd, energie en denkwerk het he-le-maal perfect zou moeten zijn geworden? Niets is minder waar: een joekel, nee: een KNOEPERD van een fout zit erin. Ziet u het ook?

Juist ja: de onderste voorpanden zitten ondersteboven. ARGHHHH!!! De hartjes op z’n kop. Terwijl ik nog zulke moeite had gedaan bij het knippen het patroon netjes door te laten lopen!!! Al die avonden dat ik zat te turen en puzzelen met de versieringen heb ik het NIET gezien. Omg. Onvoorstelbaar…

Uithalen is er niet meer bij: alle naden zijn gelockt en ondertussen meermalen doorstikt door de bandjes. Dat overleven de panden niet, en opnieuw knippen is ook geen optie omdat ik de rest van de stof al verknipt heb voor de jurk van Anna…

Kijk, achter klopt het wel! Hmpf. Onuitstaanbaar vind ik het.

Gelukkig is het model wel blij met haar paars-loze opzekopseharten jurk. En daar ging het om.

* Ergens vind ik hem iets weg hebben van de Oilily-stijl van eind jaren tachtig… Voor Anna tikte ik er ooit iets dergelijks achtste-hands op de kop. Hmmm… zullen we het maar `retro’ noemen? Dan is het ineens weer vet-hip! Rap man! ;-) *

Zolang ik het ondervoorpand maar niet hoef te zien, vind ik hem ook leuk. :-)

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Eerste zomerproject (en omg… hoe kon ik zo dom zijn!)

 1. PiGjE says:

  Nou ik vind hem helemaal geweldig hoor zelfs met de harten omgedraaid! Het staat je meis gewoon super! Heerlijk die explosie aan kleuren zo, helemaal af!

  Groetjes, Petra.. ;))

 2. Judith says:

  Zo, is dat even rap! :)
  Maar even he, hij is echt supermooi geworden! Het heeft ook ergens wel iets hoor, vind het niet storend! Oilily/Desigual had het zo kunnen bedenken. Dus :)

 3. Ich kann leider kein Niederländisch…deshalb leg ich einfach mal in Deutsch los…sorry . Bin gerade von KuB hier rüber gehüpft und bin begeistert…du machst tolle Sachen. Deine Destina ist der Hammer…und deine Kleine ist super niedlich !
  Liebe Grüße Yvonne

 4. Sabine says:

  Wel, ik vind het helemaal niet zo erg opvallen, hoor! Ik vind het een heel geslaagd, vrolijk jurkje!
  Ik denk, als je het niet tegen iedereen vertelt, dat veel mensen het niet zullen opmerken!

  groetjes,
  Sabine

 5. Marianne says:

  Het zou mij niet opgevallen zijn! Maar ik heb (sorry) wel gelachen… ik zie het voor me…puzzel de puzzel…naaierdenaai… en dan op t haakje hangen en denken: OPSEKOPSEHARTJES?! ^&#%$@%

  (en lacht nog even na)

  Topjurkje!

 6. Hélène says:

  Ik lees al een tijdje op je blog mee, en ik vind dit zò’n sneu (èn herkenbaar!) verhaal, dat ik wel mòest reageren. Ik heb dit weekend eerst een jasje (uit de nieuwe Bizzkids) gemaakt dat halverwege een poppenmaatje bleek te zijn, en toen ik -eindelijk- de goede maat had, bleek ik de voorpassen er verkeerd om aan gezet te hebben. Het ging zo moeizaam allemaal, dat ik er niet eens iets over op mijn blog heb gezet…het is tè erg!
  Maar toch is jouw jurkje ontzettend vrolijk en leuk geworden!

 7. Clio says:

  héhé heel herkenbaar, ik kom ook altijd zo’n dingen tegen als ik met prints werk :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *