Stereo-jurkjes

Af en toe brengt Farbenmix stoffen uit, en vooral de jerses zijn altijd van mooie kwaliteit en bijzondere print. Toen deze “Fuchsig” -eerder al uitverkocht geweest- er ineens weer was in de winkel bedacht ik me niet en bestelde in al mijn hebberigheid enthousiasme gelijk 2 meter. Da’s precies genoeg voor 2 fijne tricot-jurkjes! Een voor An en een voor buurmeis-beste-vriendin Suus, die beiden het stofje en idee vooraf helemaal goed keurden.

Nu eens even geen roezels, bloemen, bandjes en kleurtjes, dit printje vraagt om een beetje stoer-sportief. Dus besloot ik voor de Amelie als jurkje, met capuchon. Om het toch wat `versiering’ te geven, het mezelf vooral niet makkelijk te maken én mijn nieuwe wagenpark op zolder eens flink op de proef te stellen besloot ik alle naden aan de buitenkant te locken en daarna plat te stikken op de naaimachine (een beetje het effect dat je met een coverlockmachine krijgt). Door 2 kleuren lockgaren te gebruiken kreeg ik blauwe naden op het grijs, en grijze op het blauw voor extra accent.

U kunt het geloven of niet: dat ging (bijna) helemaal goed. Bijna, want de vosjes staan weliswaar allemaal rechtop, ik heb geen twee voorpanden aan elkaar gezet, het doorstikken en platstikken is dankzij geduldig stoomstrijkwerk en fijne machines ook goed gelukt, toch ik wist nog op het allerlaatste moment de fout in te gaan en in Anna’s jurkje (paar centimeter korter dan dat van Suus) de zijnaden tóch gewoon gkoe te locken…. tsss.

Nou ja, beter dat, dan een heel pand met vossen op hun kop, ja toch? En bovendien zijn ze zo tóch nog makkelijk uit elkaar te houden bij eventuele logeerpartijen. Vet handig dus eigenlijk ;-)

En dan nu: foto’s. Met lekker veel inzoomkiekjes om alle lock- en fancy driedelige stiksels goed te kunnen zien. ;-)

!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Stereo-jurkjes

 1. Marjolein says:

  Heel erg mooi die close-upjes. Maar voor bij als leek nog best wel moeilijk de beschreven technieken op de foto’s te herkennen.

  Maar ik zie wel hoe mooi het is, dat dan weer wel!

  Groet
  Marjolein

 2. Miss Stik says:

  Wow, mooi stofje en knap modelletje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *