Napoleon Bonaparte

Een klein oponthoud in de stroom tricot-jurkjes in de vorm van een spoed-opdracht-voor-de-toneelschool: Mats blijkt ineens `Napoleon Bonaparte’ te moeten spelen in de eindvoorstelling (dat wil zeggen: ik hoorde het `ineens’, ze oefenen natuurlijk al weken). `Overmorgen’ moest het af. Lekker dan…

Gelukkig hadden de buren nog een zwart colbertje dat verknipt mocht, maar tijd om accessoires te kopen was er natuurlijk niet meer. Een echt UWYH*-improvisatie-project dus! Na een lange avond ploeteren, gebaseerd op het klassieke beeld dat men van Napoleon heeft…

… kwamen we tot dit ensemble:

Met de paardrijlaarzen van buurmeisje Isa, een judobroekje maat 116 en een damesoverhemd eronder werd het net echt. Het jasje heb ik drastisch getailleerd (* valt nog niet mee om het beeld van de kleine, gedrongen Napoleon met Mats te creëren *), de schouders breed gelaten, de voorpanden schuin afgewerkt en epauletten van geel fleece op de schouders gezet. Rood satijnen band, een sjerp, een rode voering tegen de kraag, 6 goud-achtige knopen én drie voetbaltoernooimedailles later: voilà Napoleon Bonaparte!

Met hoed en baardgroei was het op de uitvoering zelf echt helemaal af:

*UWYH: Use What You Have, een regel die menig naaister zichzelf bij tijd en wijle oplegt om de groeiende berg lapjes en lappen enigszins binnen de perken te houden…

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Napoleon Bonaparte

  1. Nanne says:

    Wauw :D Overtuigende Napoleon!

  2. Rob says:

    Hele overtuigende Napoleon !

  3. Riet says:

    In één woord: whow! (Als dat een woord is…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *