Supersnelle lock-rokjes

Een vervelend-saai-vest (voor mezelf) verstopte de pijplijn, wat in combinatie met veel werk-zorgen-gedoe-moe-meer werk (maar ook: leuke dingen-weekendje weg-mooi weer-tuinieren-fietsen-genieten) een laagje stof van bijna drie weken op mijn machines veroorzaakte… ai ai ai!

Dus even op de tanden gebeten, en het vervelende vest (veel te warm om nu te dragen, dus dat motiveert ook voor geen meter natuurlijk…) afgemaakt. Ben er nog niet aan toe gekomen die netjes op de kiek te zetten, wel deze die in no-time onder de locker vandaan rolden: lock-rokjes!

Simpele A-lijnrokjes, met boordstoffenband (wel een elastiekje erin zodat ze goed op de heupen blijven hangen, ook bij het eenwieleren en koppeltje duiken op een klimrek), van fijne zachte soepele tricootjes. Zag iets dergelijks al af en aan in het digitale krantje van de Hema, en bedacht dan steeds dat ik dat toch ook zo zelf zou moeten kunnen. En zie daar: daar is inderdaad geen fluit aan:

Twee roze voor Lot, een bruine en rode voor An. Alles op de lockmachine, met uitzondering van het vaststikken tot een cirkel van het stuk elastiek. Gemak dient de mensch ;-) Vier rokjes op een avond! Want wat de Hema kan, kan mijn lockmachine ook. En dan ook nog eens met al onze lievelingskleuren, met stippen, vogels, bloemen en torretjes:

Als je daar niet vrolijk van wordt…

Ps: Het gebrek aan uniforme maat voor de tailleband heeft een simpele verklaring: de tailleband moest het eventuele tekort aan stof(lengte) opvangen en zo mogelijk wat compenseren, vandaar. Er is ook zo iets als een té kort rokje…

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Supersnelle lock-rokjes

 1. Marianne says:

  Ideale zomerrokjes! Ziet er weer leuk en vrolijk uit (en laat dat vest maar even in de kast…ZOMERSE TEMPERATUREN. Hoeraaa

 2. Michelle says:

  Ik las uw berichtje op de site.
  Ik ben pas net begonnen met naaien en zou heel graag ook zo’n rokje voor mijn dochtertje willen naaien. Zou u me kunnen uitleggen hoe ik dat moet doen?
  Ik zou u heel dankbaar zijn.

 3. Sas says:

  Online zijn er heel veel goede tutorials voor simpele rokjes te vinden, bijvoorbeeld hier:

  http://mmezsazsaordent.blogspot.be/2011/02/patronen-ed.html
  http://emmaenmona.blogspot.nl/p/griet-legt-uit.html

  heel veel succes, het is niet moeilijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *