He he…

Sinds lange, lange tijd niet meer zo fijn op zolder gewerkt! Niet alleen een bestemmingsloos stofje verwerkt dat mij al tijden toelachte (u kent dat wel, zo een die voortdurend fluistert: `Knip mij! Knip mij!’), en passant ook nog twee `nog eens uitproberen’-tutorials van mijn lijstje kunnen schrappen. Te weten: de Leah-tunic van `Craftiness Is Not Optional’ (doorscrollen voor de hele sew-along en voorbeelden) en de Knot Shorts uit de Free Pattern Month van Grosgrain.

Die shorts, die moesten er wel komen. Vooral nadat ik uitrekende dat ik dit seizoen al zes rokjes en negen jurken naaide, tegen 0.00 (naar boven afgerond, op twee cijfers significant) broeken. Dus. Voor deze nam ik het Dortje-broekpatroon als basis, en paste deze aan volgens de tutorial.

Het werkte prima, vooral nadat ik de twee voorpanden die ik aan de zijnaden tegen elkaar had genaaid weer los had getornd. En nadat ik had bedacht waarom de zijnaden niet in lengte overeenkwamen na het aan elkaar zetten van voor- en achterpand (… de steekzakken ontbraken geheel… de vreemde vorm van het voorpand had een hint kunnen zijn. Zou je denken… ). Zijnaden los, zakken erin. Die vervolgens een paar centimeter onder de zoom van de broek uitpiepten. Gelukkig hoefde dat niet losgetornd: de hele zak rücksichtlos 4 centimeter korter locken voldeed prima.

Enfin, zo heel soepel ging het dus ook weer niet. De tuniek daarentegen wel (alhoewel: iets breder biaisband werkt waarschijnlijk wel prettiger als je moet `sandwichen’. Tip voor de volgende keer dus).

Maar! Het is het resultaat dat telt! Kind met knot shorts en Leah-tunic!

Blij kind. Leuk voor de foto…

… maar niet scherp te krijgen. Staat stil! En poseer:

Mmmm… misschien toch maar geen handen in de zij?

Da’s wel heel geposeerd… op naar het buitelrek dan maar voor wat actiefoto’s!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to He he…

 1. Marianne says:

  Zittend op het klimrek en bellend op de bank: ik zie ineens een kleine Anna! Grappig.

  Mooi setje hoor

 2. Marianne says:

  PS bij broeken dacht ik even dat Mats aan de beurt was…

 3. betty says:

  ik ook #broekenvoormatsensteef

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *