Peasant blouse-jurk

Vorige week al af, maar nu pas op de foto (model én jurk waren uit logeren deze week…): de peasant-blouse-dress:

Wéér een tutorial inderdaad: deze van Prudent Baby, aangepast tot jurklengte. Want – en we citeren hierbij de draagster – het stofje was absoluut een jurkenstof, géén bloesjesstof. Dus.

Het is een supersimpel raglan-mouw-model, maar had toch nog wat voeten in de aarde. Het schmocken wilde echt niet lukken. Bij poging één brak het elastiek, bij poging twee rimpelde het voor geen meter (en al helemaal niet gelijkmatig). Het rimpel-effect komt dus uiteindelijk van een aan de binnenkant vastgenaaid stuk elastiek. Werkt ook, maar niet zo mooi als het schmocken.

Wil nog wel even uitvogelen hoe dat schmocken op de nieuwe machine in het vervolg wél gaat lukken, want dat was zo’n fijne truc!!!

En nu is het echt basta met jurken en rokken voor dit seizoen. Shirtjes, topjes en vestje moeten er komen! En liefst vóór het winterseizoen. Geen excuses noch smekende Bambi-oogjes die me daar nog vanaf kunnen brengen…

*kuch*

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Peasant blouse-jurk

 1. Marianne says:

  En die regenlaarsen maken het helemaal AF… ;-)

 2. Sacha says:

  Ah, wat prachtig! Mooi model ook, en ze heeft smaak, zo’n stofje moet natuurlijk een jurkje worden! ;-)

 3. Judith says:

  mooi mooi mooi! en wat wordt haar haar al lang!!

 4. jessy says:

  O, zo spijtig dat alle jurken er nu al op zitten. En de zomer moet nog beginnen.Ik ben pas nieuw op deze blog en ik wou net nog véél meer lezen over jurkjes…zo supermeisjesachtig.
  Als bambi-oogjes alleen niet helpen, wil ik ook nog es een smekend pruillipje trekken, want die foto’s zijn fantastisch!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *