En last but not least… (de nummer 7 van 7-in-14!)

Een Lore-jurkje voor Lotta. Van Stenzo-tricot, met roodwit geruite katoenen biais en roodwitgeruit-elastisch roezelband.
7 van 7-in-14

Hoera! Alles af. En: *halfvol, halfvol* bij geen van de drie jurkjes een schouderbandje er verdraaid aangezet. Jawel! Een unicum. :-)

Goed, de kinderklerenkasten zijn weer wat meer op zomervakantie-peil. En dan nu voor het zwaardere denkwerk: een jurk voor mezelf uit de juli-Knipmode…

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to En last but not least… (de nummer 7 van 7-in-14!)

 1. Judith says:

  Hoera! Het is gelukt!!
  Benieuwd naar de jurk…! Is de stof al bekend inmiddels??

 2. Judith says:

  Wat een mooie jurkjes maak je! Ik was op zoek naar een dergelijk patroon, ik heb vandaag heeeeel mooie hertjestricot van lillestof gekregen en wil daar zoiets van maken. Maar zie enorm op tegen de afwerking met een biesje. Ik zie dat jij katoenen biais gebruikt bij tricot? Geeft dat geen problemen? Ik zou juist elastisch hebben gekozen. En hoe naai je dat dat, de tricot stof iets oprekken of juist niet? Verder dan een tricot rokje ben ik nog nooit gekomen….
  Mvg Judith

 3. Sas says:

  Hallo Judith,

  als je katoen op biais knipt (zodat het een beetje rekt) kan het voor deze hals best als biesje, zoveel rek is er niet nodig. Maar als je zeker wilt zijn gebruik je alleen maar elastisch biais, dan zit je altijd goed! En nee, niet de stof oprekken, maar juist het bandje iets opgerekt vastnaaien. BIj grotere krommingen iets meer dan bij minder kromme stukken. Het is even oefenen (en misschien een keertje uithalen tot het naar je zin is), maar dat went al snel. Succes!

 4. Marieke says:

  Mag ik je vragen welk dit patroon dit is? Kan ik die ergens vinden?
  Groetjes Marieke

 5. Sas says:

  @Marieke: het is het Lore-topje (een Farbenmix patroon, bij Farbenmix zelf of wellicht bij Kleurenmix in NL te koop) dat verlengd is tot jurkje. Heel simpel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *