Kiezen of delen…

Hier gaat bij mij elke keer misschien nog wel de meeste tijd in zitten: het kiezen van (de combinatie van) patronen en stof… Ik heb de keuze terug kunnen brengen tot drie verschillende jurkpatronen voor mezelf. En een top. En misschien een rok. Of twee…

Stofkeuze vind ik nog moeilijker, maar wordt in het geval van jurken een stuk makkelijker gemaakt doordat er toch snel 2 meter voor nodig is (en toen ik twee en een half jaar geleden weer begon met naaien, kocht ik vooral (halve) metertjes…).

Deze hals vind ik erg mooi (en praktisch lijkt me: brede schouderbanden zodat je er gewoon een bh onder kunt dragen).

Deze is wat simpeler, maar wel heerlijk zomers.

… en hier ga ik mee beginnen. Een hele uitdaging, want én een blinde rits, én voering, én een loopsplit. Als proef dus eerst maar eens in de Ikea-cijfers-in-letters-stof (bovenste van de stapel).

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Kiezen of delen…

 1. Cisca says:

  Oe, dat onderste jurkje is leuk.

  Onder het een na onderste stofje slaap ik trouwens regelmatig…

 2. Baking Soda says:

  Hoi! Hmmm was nou zo benieuwd of je het onderste jurkje gemaakt had, maar ik begrijp dat het op de stapel(?) voor volgende zomer ligt?
  Bij mij ligt ie op dit moment onder de naaimachine… ik vind namelijk tegen beter weten in dat ie echt af moet voordat ik van mezelf iets anders mag…
  Ai!
  Patroon nog voor de vakantie uitgeknipt, stof lag er al een poos en dus na de vakantie huppekee, op stof en de schaar erin, tsja herinnerde me even niet meer dat dit hele dunne stofje een symmetrisch repeterend patroon had dat dus nu nét even niet meer symmetrisch op mijn buik/achterste zit! GRRR!

 3. Sas says:

  @baking soda: Wat goed dat je hem WEL afmaakt! (nu voel ik me nog schuldiger ;-) ) Succes met de symmetriepuzzel, misschien valt het mee als ‘ie in elkaar zit?

 4. Baking Soda says:

  Eeeh…. jurkje ligt nu bij mij ook in een tas voor de volgende keer mooi weer… voorlopig even… *grijns*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *