Boekenrok voor boekenwurm-dochter

‘t Werd weer eens nachtwerk, maar blijkbaar is dat de enige manier om af en toe nog eens iets af te krijgen deze maand ;-). De deadline was natuurlijk ook onverzettelijk: vandaag is Anna jarig! Maar ‘t is gelukt: Anna droeg vandaag op haar verjaardag haar Bookworm Skirt.

Al vanaf het moment dat ik deze tutorial tegenkwam, wist ik dat ik die wilde maken. En voor wie beter dan voor de dochter op wiens rapport de juf bij `opmerkingen’ in groep 5 had geschreven *denk de verzuchting er zelf even bij*: `Anna, pak ook eens iets ANDERS dan een boek uit de kast!’ :-D Juist!

Het origineel gebruikt de met tekst en fabrikant bedrukte zelfkant van de stof als boektitels. Wij besloten tot een 100% op Anna’s lijf geschreven versie en borduurden de titels zelf op witte katoen. Met veel moeite wist Anna haar “favoriete gelezen boeken”-lijst in te korten tot 18 titels, te weten:

Astrid Lindgrens Superdetective Blomkwist
De kronieken van Narnia
Harry Potter en de vuurbeker …

… De Griekse tragedies
Het kleine huis aan de rivier
De kinderen van Bolderburen
De gebroeders Leeuwenhart…

… Harry Potter en de orde van de Fenix
De grote Hoeve
Een weerwolf in de leeuwenkuil
De wilde kippenclub
De dievenbende van Scipio
Hart van inkt…

… Het geheim van Anna’s dagboek
Roald Dahls De GVR
Astrid Lindgrens Rovers, draken en peperkoeken
Harry Potter en de relieken van de dood
De geheimen van het Wilde Woud.

Na het zorgvuldig uitkiezen van een lettertype en het kiezen van een min of meer bij het boek passende kaftkleur (lieflijk blauw met bloemen voor Het kleine huis, mysterieus zwart voor De dievenbende van Scipio,…) kwam het leukste: het inrichten van de boekenkast!

Deze foto moest er voor zorgen dat het tijdens het naaien in de goede volgorde ging. Dat ging bíjna helemaal goed: alleen De kinderen van Bolderburen en Superdetective Blomkwist zijn op geheimzinnige wijze verwisseld. Beide ongeveer rood, dus geen man over boord voor de compositie :-)

Het vastgenaaide resultaat:

Voor de achtergrond gebruikte ik het groenkatoenen ruitje van het Stoffenspektakel, voor de onderrok dezelfde stof in het oranje. En ik had nog nét genoeg van twee stukjes groen en oranje biais voor de afwerking!

Spot u het ertussen gesmokkelde Roodkapje van Lotta’s winterjasje? Die kon ik niet laten liggen natuurlijk!

Lang leve de Kinderquin voor het nachtelijk bepalen van de taille-elastieklengte!!! In een keer goed gegokt bleek de volgende ochtend:

Jarig Jetje mét boekenrok maakt zich klaar voor school.

Het was al met al een waanzinnig tijdrovende klus, maar wel heel leuk om te doen. Nu maar hopen dat over vier jaar Lotta dezelfde boeken leuk genoeg vindt om mee rond te lopen… ;-)

** Zo hee! Was ik ook nog eens -geheel per ongeluk, nooit over nagedacht, laat staan zo gepland- een waanzinnig up to date zijnde moeder vanochtend: het bleek nota bene VANDAAG óók nog het begin van de Kinderboekenweek te zijn! SCORE! **

Wat zegt u? U heeft niet eens een geïndividualliseerde boekenrok voor uw dochter genaaid voor de opening van Kinderboekenweek 2011? Tsss… Werkende *kuch* moeder zeker… ;-)

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Boekenrok voor boekenwurm-dochter

 1. MissFrodo says:

  Wat een ontzettend leuk idee en wat een prachtige uitwerking!

  Heb je alle “boekenlapjes” apart afgewerkt/omgezoomd?

 2. Mama C says:

  Wat een geweldig leuk idee. Inderdaad, de match met de boekenweek maakt het helemaal perfecht!

  Je hebt er een volger bij!

  Groetjes mama C

 3. Sacha says:

  W.A.U.W.!!!! Dit is zo gaaf……! En gefeliciteerd natuurlijk met Anna!!

 4. Collie says:

  Hahahaha, wat een gewèldige rok. Helemaal perfect voor een leesgrage boekenwurm! Super dat je het met èchte boekentitels hebt gedaan, véél leuker. Ik vind de verschillende stofjes en die titels geweldig. Een uniek exemplaar, super-moeder zo midden in de nacht nog aan het werk :-)

  Ik ben dus niet de enige die achter de naaimachine’s avonds/’s nachts iets voor de kinders aan het afmaken is, hahaha. Maar zo’n blij snuitje… maakt het helemaal goed.

  Groetjes, Collie

 5. Titia says:

  Gefeliciteerd met je dochter!
  En wauw, wat een geweldige rok! Wat een werk zal dat zijn geweest….
  En heel herkenbaar, dat tot ‘s avonds laat doorgaan. ;-)

 6. Ilse says:

  Hele mooie rok! Zondag maar even in het echt bekijken :-)

 7. Sas says:

  @MissFrodo: ik heb de boeken zoals in de tutorial beschreven gemaakt: met een dubbele laag. Wordt de rok wel iets zwaarder van, maar de afwerking is makkelijker en (iig in mijn geval ;-) ) mooier!

 8. Ragna says:

  Wat issie leuk!!!

 9. Judith says:

  :D fantastisch, hij is echt heel erg mooi geworden :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *