Tricotsetje uit Knippie (met een poging tot `grenzen verleggen’…)

Wel even lekker na de arbeidsintensieve boekenrok: een vlot te naaien tricot-projectje. Uit de Knippie Special van september: een tricot-strokenrokje en tricot-vestje voor Anna (vergroot naar maat 146).

Onze default-kleurenkeuze is eigenlijk altijd `iets met rood en/of roze, met flink blauw en/of groen’. Sla je echter een willekeurige kinderklerencatalogus open (of bekijk je een willekeurig (school-/ballet-)klasje 9-jarige meisjes), is het meest kleurrijke dat je tegenkomt dan toch wel donkerpaars, al dan niet gecombineerd met grijs, zwart, nog meer grijs en misschien een beetje zilver. Anna is dan ook geregeld niet de spreekwoordelijk witte, maar eerder roodroze raaf in het gezelschap. :-)

Niet dat zij daarmee zit (of wellicht: dat ze het überhaupt zo ervaart), maar ik wilde juist voor haar toch ook eens iets anders proberen. `Stepping out of our (pink-red) comfort-zone’, of: het verleggen van de grenzen. Niet alleen voor de broodnodige afwisseling, maar ook met het oog op de toekomst: wellicht breekt binnenkort het puber-moment aan dat ze niet meer `anders’ wil zijn, en dan moet ik kunnen laten zien dat zelfgenaaid toch ook heus `volgens de catalogus’ kan. Al is het maar om mijn hobby zo lang mogelijk veilig te stellen! :-)

Dus legde ik voor deze combinatie restjes zwart-grijs gestreept, effen antraciet, lichtgrijs en donkerblauw klaar. H&M, eat your heart out! Echter, deze 9-jarige wist heel diplomatiek te melden dat het `Best wel mooi was, hoor mama!’, maar `…nog mooier zou ik het vinden met wat rood en blauw. En kleuren.’

:-D *denkt u er even mijn stiekeme rondedansje bij?*

Kleur het is. Met een beetje zwartgrijs. Om toch alvast te wennen. ;-)

Da’s lastig poseren, met zo’n lage ochtendzon…

De tricotstroken volgen een mooi golfpatroon. Wordt het rokje toch weer net even anders dan een standaard-strokenrokje.

Voilà de roodoranje gestreepte én de turquoise-roze gestreepte banen, op verzoek. ;-)

Toch is het geheel -althans voor ons doen- best heus heel erg stemmig herfstig geworden.

*geloof me, het kon nog veeeeeeeeeeeeel roodrozer…*

Meisje met schaduw.

Een vestje, dat betekende: knoopsgaten. Ik wilde kamsnaps gebruiken, maar ondanks de versteviging met vlieseline was de tricot niet bestand tegen de kracht van het lostrekken van de drukknopen. Ouderwetse knoopjes dan maar, ook wel weer eens leuk (en een makkie met mijn nieuwe naaimachine!).

Mijn kleine twist aan het patroon: puntje bovenop de hand aan de mouwen (zoals de elfengewaden uit LOTR zo mooi hebben ;-) ). Het patroon heeft ook een stukje elastiek bovenaan de mouw, maar dat is met dit bewerkte stofje nauwelijks te zien.


En dat je in tricot prima buiten kunt spelen, bewijzen de foto’s van een dag later:

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Tricotsetje uit Knippie (met een poging tot `grenzen verleggen’…)

 1. MissFrodo says:

  Wat een supersetje! Dat geeft mij weer inspiratie.

 2. Marianne says:

  Maat 146?!?! Groeispurt-Anna!?!?! Ik zal maar niet vertellen dat mijn bijna 9 jarige zoon 130 cm is (en da”s dan afgerond naar boven meten voor t goede gevoel). hahaha

 3. Anouk says:

  Prachtig geworden hoor. Leuke swingrok die ook lekker draagbaar is. Het staat haar super.

 4. Collie says:

  Wat een prachtig setje!! Ik vind het een prachtige combi aan stofjes en de modelletjes schitterend met die afwisselende kleurtjes. De gestreepte maillot maakt het setje helemaal af!

  En wat staat je dochter prachtig te poseren, helemaal volleerd hoor, prachtig!! Wat een leuke fotoreportage om te zien…

  Ook bij Bridget in de klas is het antraciet, zwart, grijs, marine en ecru wat de klok slaat. Ik geloof als ze volgende week als de school weer begint haar nieuwe Daisy aantrekt iedereen van schrik wakker wordt, hahaha.

  Ik geniet er altijd van als kinderen nog volop in de kleurtjes rondlopen. Kirsten heeft ook een bui van donkere “schutkleuren” gehad, maar heeft nu (gekocht hoor) pauwblauw, blauw/groen en rood gekozen! Héérlijk vind ik het. Oké gecombineerd met een donkerblauwe broek en rokje… maar toch… voor een 13-jarige vind ik het vrolijk!

  Groetjes, Collie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *