Babyrib + velours-setje voor Lot

Af! Uiteindelijk heb ik naast de Stoffen-spektakel ribfluweel en velours er ook een tweedehands trui, het halsje van een heel oud Hema-t-shirtje en de pijpen van een tweedehandsbroek in verwerkt.

Voor de trui gebruikte ik globaal het Antonia-patroon, voor de broek de Dortje (110-116).

Ik was niet van plan de tussenstukken van de broek in de zijnaden te rimpelen, maar toen hij iets te lang bleek was dat natuurlijk dé oplossing om hem een paar centimeter korter te maken! En als ze wat gegroeid is, torn ik het elastiek er zo weer uit.

Het lukte niet het halsje zoals die oorspronkelijk op de trui zat te handhaven, maar ik kon hem wel imiteren (met een stukje t-shirt erachter om het wat minder bloot te maken):

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Babyrib + velours-setje voor Lot

 1. Sandra says:

  Wat knap gedaan allemaal! Supermooi geworden!

  Groetjes, Sandra

 2. deborah says:

  Wat leuk geworden en leuk om je proces van ideeën te kunnen volgen

 3. Saharakids says:

  Wat mooi zeg. ‘on setje zou mijn dochter ook wel graag hebben. Nog iets voor op mijn to do-lijstje.

 4. Sacha says:

  Prachtig geworden!!

 5. Anouk says:

  Wat een leuke set is het geworden. En deze trui vind ik veeeel leuker dan de originele. Mooie kleur is het.

 6. Esseline says:

  Fraaie set, klasse! Het shirt is super.
  Ja, een leuk Stenzo stofje inderdaad. Ik wist niet dat ze dat behalve in jersey ook in babyrib en nicky velours hadden.

  Groetjes, Esseline

 7. Arjanne says:

  Wat een heerlijk fleurige set, prachtig gemaakt.
  Bedankt voor je reactie op mijn blog het jurkje heb ik gemaakt in de maat 116/122 want mijn dochter gewoonlijk ook draagt.

  Groetjes Arjanne

 8. Leonie says:

  Wat een ongelooflijk leuke dingen maak jij! Ik kwam op je website zoekende naar foto’s van Pippi Langkous om een foto van mijn dochtertje van 3 daarin te Photoshoppen… Maar ik heb er geen spijt van! Wat kan jij heerlijk en kleurrijke kleren maken zeg! Dat zou ik ook wel willen kunnen! Ik zet eerste voorzichtige stapjes om te leren naaien… Vooral om zulke kleren te kunnen hebben voor dochterlief (en pop)… Ben benieuwd waar je die stoffen vandaan haalt ook, die zie ik hier nooit op de stoffenmarkt. Ik zou het luek vinden wat van je te horen. Groetjes, Leonie

 9. Sas says:

  @Leonie: online is heel veel leuks te vinden, maar ook het Stoffenspektakel heeft een breed aanbod waar je bv zeker ook veel van de gangbare Stenzo stoffen zult aantreffen (http://www.naaipatronen.nl/beurzen) Succes ermee!

 10. Multivroon says:

  Waauw, wat een kleur! Is dit een favoriet van je dochter geworden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *