Puzzelproject…

Alle hens aan dek: de winterjas van vorig jaar heeft inééns te korte mouwen! Dat wordt halsoverkop tóch nog een winterjas naaien, tussen alle december-drukte thuis en op het werk door… Ik ga in ieder geval zien hoe ver ik ga komen. Stiekem wel erg leuk, zo’n groot puzzelproject met haast… :-)

Stap 1 is al gezet: het patroon uitzoeken. Het wordt een Mariluz. Over de maat pieker ik nog, want Anna lijkt veel te smal voor maat 146-152 (die ze voor de (arm-)lengte zeker moet hebben).

Stap 2 is nog volop gaande: keiharde onderhandeling over de kleuren en de stoffen. Ik pleit voor effen rood (of paars, blauw) met bont contraststofje…

Anna kiest voor de uiltjesribfluweel, met effen roze accenten.

Nadeel van deze combinatie is dat die uiltjesstof niet meer te krijgen is. En volgens het patroon zou ik dan nog 60 centimeter te kort komen…

(* mmm… wel weer een leuke puzzel-uitdaging erbij! ;-) *)

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Puzzelproject…

 1. Lila says:

  Veel succes ermee! Ik had dit patroontje ook uitgekozen voor een winterjas voor mijn oudste dochter maar zij wilde dit jaar graag een jas “van de winkel”. Ik ben benieuwd wat jij ervan gaat maken!

 2. Silvia says:

  Hoihoi, het was even stil van mijn kant maar jíj hebt ondertussen bepaald niet stilgezeten zeg. Mooie dingen heb je gemaakt, ben ook fan van het Hermelien-jurkje, vrees dat het ook op m’n lijstje komt voor dochterlief! Ben benieuwd naar de Mariluz, het lijkt me een mooi patroon. Succes met puzzelen ;)
  Groetjes,
  Silvia

 3. Petra says:

  Wat een mooie dingen maak je! Ik heb de Mariluz ook in de planning liggen.. patroon en stof liggen klaar.. nu nog de moed en dan gaat het goedkomen.. ;)

  groetjes.. Petra

 4. Marianne says:

  Ik stem voor de bovenste rode versie… of werd mijn mening niet gevraagd?! hahaha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *