Uilentas

Tussen de familiefeestelijkheden door tóch nog kans gezien de Advents-naai-kalender-tas af te maken:

Van rode babyrib, met tussenvoering van fleece. Omdat het Anna’s nieuwe schooltas wordt, heb ik de hoofdtas ietsje verkleind en het hengsel verstelbaar gemaakt.

Met alle extra kleinere tasjes erop en eraan, en een uiltjesapplicaties op de achterkant.

Rood op rood!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Uilentas

 1. Josette says:

  Wauw, die is echt leuk! Ik moet de mijne nog afmaken. Als ik het zo zie ga ik ook voor een effen buitenkant.

 2. Marianne says:

  JAAAAAAAAAAAAAAAA leuk geworden…elke dag een stukje? Of vlak voor kerst de hele tas in 1x? ;-)

 3. Petra says:

  Dat is een hele leuke tas geworden!!
  Maar het rode setje wat ze daaronder aanheeft, is ook super leuk.
  Welke patronen heb je daarvoor gebruikt?
  En heb je die applicatie zelf gemaakt?

 4. Sas says:

  Hallo Petra! De rode jurk is een Henrika uit velours (maat 122, hij valt dus lekker ruim! :-) ), de paardenapplicatie is zelfgemaakt, die op de tas zijn (bij gebrek aan borduurmachine) van hier .

  @Marianne: ehm…. en 2 delen, en dan vlak NA de kerst in 1 keer af ;-)

 5. PiGjE says:

  Oh ik heb nog weinig exemplaren gezien die ik echt leuk vond maar deze haalt dat wel! super! ennuh.. zo te zien is je dochter er reuzeblij mee =)

 6. Petra says:

  Grappig – ik had de Henrika al op mijn gedachtenlijstje met interessante patronen staan! Ik heb zelf net een rokje onder een Antonia shirt gefrunnikt – dat werkt ook goed, maar zal smaller vallen dan de Henrika.
  Bedankt voor de tip!

  Heb ik nog een vraagje: Ik zag dat je de Henrika in 122 had gemaakt, maar Anna lijkt veel langer dan mijn oudste dochters (tweeling, zes, bijna zeven jaar en ongeveer 128 cm lang – ik maak Antonia in 134/140 voor ze). Klopt dat?

 7. Sas says:

  @Petra: klopt, Anna ís ondertussen al veel langer. Maar deze jurk draagt ze nu al voor de derde winter! Toen was hij ruim (zie hier, maar niet heel erg te groot. Ik denk dat hij door het gewicht van het velours (het is een heel wijde rok) een beetje is mee gerekt elk jaar ;-) Ik naai nu ongeveer maat 146 voor haar.

 8. Petra says:

  Kijk, dan heb je ook eer van je werk – als het drie winters meegaat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *