Onder goed

Mocht de HEMA ooit failliet gaan: geen nood. Dankzij Van Katoen kunnen we nu ook in ons eigen ondergoed voorzien. Voor Lotta, maat 110-116 – en het zit als gegoten!- 5 broekjes (model hipster) en twee marcellekes*:

Met strikjes om de voor- en achterkant te kunnen onderscheiden.

Het mooiste? Alles uit de tricotrestjesbak! Dat is dus eigenlijk voor niets! :-)

Ook voor Anna ligt een stapel geknipt klaar, maar die ziet het nut van zelfgemaakt ondergoed nog niet zo in: `… maar dat ZIE je toch helemaal niet als je het draagt?!?’

* Zeg nou zelf, dat klinkt toch veel mooier dan `hemd’?

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Onder goed

 1. Cisca says:

  Haha, ik ben het zooo eens met Anna. Ik denk namelijk steeds, ik ga toch geen ondergoed naaien, dat zit niemand!

 2. Piepow says:

  Leuk! Ik ga dat patroontje toch ook echt eens moeten kopen.

 3. anouk says:

  ‘t Wordt tijd dat ik dit patroon eens aanschaf, aangezien ze bij de Hema momenteel alleen hemden (sorry, het andere woord hiervoor is mij onbekend) met spagetti bandjes verkoopt. Brede banden zijn veel fijner voor kleine meisjes.

 4. Eline says:

  Wat een idee, een patroon voor ‘marcellekes’! Ik heb het inmiddels ook besteld zodat ik nu hopelijk passende hemden voor mijn kleuter (lang en smal, waardoor de hemden altijd te wijd zijn) kan maken. Bedankt voor de tip!

 5. Karin says:

  Wat een superidee. Als google-end stuitte ik op foto’s van je blog. Ik zie dat je geweldige dingen maakt. Leuk!

 6. Ellen says:

  Met Karin eens, wat een leuke site is dit!
  Ondergoed naaien, wat een leuk idee!
  Ik heb wel een vraagje. De boordjes van het hemd, zijn die ook gemaakt van een tricot boordband (die je normaal boven aan een rok kunt zetten)?

  Groetjes
  Ellen

 7. Sas says:

  @Ellen: dankjewel :-) Ik gebruik boordstof voor alle randjes. Heb wel alsnog elastiek in de taillebanden gezet op verzoek van de kleuter (maar als je boordstof stevig genoeg is zou dat niet hoeven).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *