Halfvol

En toen was hij alweer voorbij, de kerstvakantie waar ik zo naar had uitgekeken. Nog geen fractie genaaid (gehaakt, gebreid, geplakt, geschreven…) van waarop ik had gehoopt, maar – het motto van 2011 ook in 2012 handhavende- “halfvol” bezien was het een goede vakantie. Niet alleen zijn we allemaal gezond gebleven en hebben we veel kerstvakantieachtige familiedingen gedaan, ook is het badkamerraam helemaal afgekrabd en opnieuw geverfd, de houtstapel is verplaatst en van een nieuw dakje voorzien, er zijn gordijnroedes op zolder gekomen, de houten vloer beneden kan opgepoetst het nieuwe jaar in en (ook niet onbelangrijk) we hebben het hier in het dorp -gelukkig- droog gehouden. Hoera voor de dijken van het Eemskanaal! :-)

Zo bezien zeker een goede vakantie. En in die verloren uurtjes her en der heb ik toch ook nog wel wat achter de naaimachine gezeten voor Anna. Nee, nog geen winterjas (het is een hele lange, door koudwatervrees ingegeven, aanloop die ik daarvoor aan het nemen ben…), maar wel dit strokenrokje:

Supersimpel: 2 lange banen (pm 1.5 meter en 2.8 meter lang, 12 cm hoog) van restjes ribfluweel en een enkel stukje velours, beiden gerimpeld en aan het bovenstukje van een op de knieën finaal versleten broek gezet. De enige moeilijkheid hierbij was zodanig puzzelen bij het in elkaar zetten dat niet twee dezelfde stofjes elkaar zouden raken:

De lockmachine heeft goed gerateld hiervoor, maar ook de naaimachine heeft flink staan stampen op de borduurrandjes her en der. Voeg nog toe een extra roezeltje her en der, een lintje, randje, wat bolletjesband… klaar!

Hij is heel wijd geworden, maar door het bovenstukje toch niet te “propperig” onder een t-shirt of trui van boven. En in tegenstelling tot het vorige project zet dit wél zoden aan de dijk *hoe toepasselijk ;-)* bij het leegnaaien van de restjesbak!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Halfvol

  1. deborah says:

    Heel mooi geworden! Leuk al die verschillende kleurtjes en structuren.

  2. Aline says:

    Heel leuk idee. Misschien wel een leuk project om met mijn dames te doen. Mogen ze de lapjes ook nog zelf aan elkaar naaien, vinden ze vast leuk :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *