Af!

Bijna 3 maanden na de eerste schetsen is hij eindelijk af: de nieuwe winterjas voor Anna. Een Mariluz, maat 146/152. Wat bovenwijdte betreft is hij voor An nog erg ruim, dat had makkelijk een maat kleiner gekund. Ik knipte de mouwen extra lang, en dat was dan weer wél nodig. Gelukkig is hij niet zó groot, dat ze hem nu nog niet aan zou kunnen (en we duimen maar dat hij volgend winter ook nog even past…).

Bovenlaag: uilen-babyrib en hard-roze babyrib, beiden van Farbenmix. De mouwen zijn gevoerd met roze sweatstof, het lijfje met een laag grijze teddy (restje van het couponnetje dat ik hier als voering voor de bomberhats gebruikte) en een laag zachte rode tricot. Heel lekker warm dus!

Onderaan de voeringjas een gerimpelde strook van de roze babyrib, vastgezet met rood velours band.

De roze delen en overslagpanden zijn versierd met het Farbenmix-uilenband en het bijbehorende hartjesband. Tussen de kraagdelen en onderaan de diverse panddelen stikte ik randjes rode mini-pompom-bolletjes mee.

De rode en roze knopen die ik kocht waren al behoorlijk groot: voor bovenaan de plooien gebruikte ik liever kamsnaps-bloemetjes. Overigens: mijn knoopsgatenvrees was niet ongegrond. Drie van de vijf knoopsgaten gingen mis (op twee bleef de machine tóch ineens halverwege het knoopsgatenprogramma op de (te dikke?) stof hangen, bij een bleek (domdomdom) de onderspoel ineens leeg… argh!)

De plooi-delen knipte ik voor het effect niet mee met de panden, maar apart uit de contraststof. Dat worden bij het ronddraaien drie knalroze driehoeken :-)

De enige versiering is verder nog de geappliceerde uil middenachter!

Verder is hij dus eigenlijk precies zo geworden als Anna hem besteld had. En het valt me mee: rood was natuurlijk óók leuk geweest, maar deze kleuren staan haar ook wel.

Afvinken maar! *check*

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Af!

 1. Mio says:

  Check! Wat een waanzinnig mooie jas! Gaaaaaf! Alles past perfect bijelkaar, ik vind het echt een plaatje!
  Wat zul je trots zijn op je werk! En hopelijk past hij dan volgend najaar ook nog. Echt heel mooi gedaan!
  Groetjes, Mio

 2. Sacha says:

  Wauw wat een kunstwerk!!

 3. Josette says:

  Wat een schitterende jas is het! Hij staat je dochter echt fantastisch. Veel plezier met naar haar kijken wanneer ze de jas aan heeft.

 4. Petra says:

  Wauw!! Ik krijg gewoon zin om ook een jas te gaan maken!
  Duimen dat ze dit jaar niet te veel groeit.

 5. Rob says:

  Hele mooi, Sas!

 6. Aline says:

  Prachtig! Mariluz ligt hier ook nog te wachten op een project – van het voorjaar maar eens tevoorschijn halen ;)

 7. Marjolein says:

  Mooie jas! Met een leuke combinatie van kleuren.

 8. Ria says:

  Wat is het een prachtige jas geworden, zeg! Mooi, die combinatie met de stoffen en dan de extra versieringen met de bandjes. En een leuk model, zo met die extra kraagdelen op het voor- en achterpand.
  Wat een eer van je werk.

 9. Mirella says:

  oooooooooo……… wauw!!! heeeeeel mooi geworden! alles klopt ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *