Vogeltjes-Antonia

Voor bij de rok hieronder: een bijpassend shirt van koningsblauwe tricot:

Voor het appliqueren van de vogeltjes gebruikte ik de shabby stitching-techniek. Dat valt nog niet mee, `expres random niet-netjes naaien’!

Bij een mouw ging het fout: ik appliqueerde per ongeluk op de verkeerde kant van de stof. Pas bij het sluiten van de mouwnaad kwam ik erachter, en toen durfde ik het niet meer uit te halen. Maar zeg nou zelf: als je niet aan de binnenkant gluurt, is het toch net alsof het zo hoort? ;-)

Toch zonde, want het groene vogeltje is juist zo leuk…

Voor de hals keek ik af bij een gekocht shirtje: diverse stroken tricot in plaats van een boordje. Ik hoop dat bij het wassen het effect nog wat `slordiger’ zal worden:

En de vogeltjes passen natuurlijk weer mooi bij de het schortje van de rok:

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Vogeltjes-Antonia

 1. deborah says:

  Heel creatief en leuk! Zonde idd van je vogel, maar dit vergroot wel het nochelante effect!

 2. Judith says:

  leuk!!!! Lekker vrolijk :D En shabby, heel leuk!

 3. Titia says:

  Erg leuk!

  Hoe heb je de hals precies gedaan?

 4. Aline says:

  Super! Heel leuk idee, hals en vogeltjes, en wat een lekkere frisse kleuren.

 5. mio says:

  Ontzettend leuk! Origineel idee!

 6. Lisette says:

  Ik heb je site gevonden!!
  Nadat ik de geweldige rok en shirt vanochtend zag, ben ik na balletles met mijn dochter naar Sikkes geweest en heb daar 8 soorten stof gekocht, linten, biaisband en garen voor 2 jurkjes in de stijl van je rok!
  Wat een mooie kleding heb je gemaakt!! Ontwerp je het zelf??
  Heb ook de site Farbenmix gevonden. Erg leuk.
  Nou nog tijd vinden/maken om de jurkjes te maken…..

  Ben blij dat ik je site gevonden heb. Wat een inspiratie geeft dat!!

 7. Christine says:

  ik vind dit heel leuk, maar die verwijzing naar die duitse site is niet zo leuk als je geen duits verstaat. Bestaat er een mogelijkheid om dit in het nederlands ergens te lezen? Ik heb een heel simpele naaimachine maar misschien kan ik daar toch ook wel mee borduren en applikeren. Kunt ge mij een stapje verder helpen?

  Clementine

 8. Sas says:

  @ Christine: mijn tip: gewoon proberen! Juist voor dit effect komt het niet zo precies. Succes!

 9. Christine says:

  en nog een vraagje, met welke steek heb je uw onderkant of uw zoom afgewerkt? ook een ferm effect vind ik. Een van de elastiesche steken? Welk naaimachine gebruik jij?

 10. Christine says:

  ik zie wel in uw foto nen ouden bernina staan, maar zoudt gij nog met die naaien ook?

 11. Christine says:

  ja, ik heb het nu helemaal gelezen; nen spiksplinternieuwen bernina; ik was dus duidelijk te rap in plaats van eerst een beetje verder te lezen. Verwijder met een gerust hart mijn 2 laatste reacties want die brengen helaas niets bij

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *