Reparatiewerkzaamheden

Omdat ze de oudste (of eigenlijk: de langste) is, krijgt Anna de meeste nieuwe kleren. Lot draagt grotendeels afdankertjes van haar zus. Maar sommige kledingstukken redden het niet eens voor een tweede keer, zoals deze Ikeabroek. Er gaat geen maand voorbij of ik moet wéér een nieuwe scheur met een lap of applicatie verdoezelen:

‘t Is niet per sé het eenwieleren en boomklimmen wat deze broek de nek om doet, noch het feit dat Anna hem heel graag draagt: de zwakke plek blijkt nota bene elke keer de spijkerstoffen kniestukken uit papa’s oude spijkerbroek. Die stof is boterzacht! ‘t Was natuurlijk niet voor niets dat de broek ooit afgekeurd was…

Voor de zoveelste keer een lap erop dan maar, en op de stapel buitenspeel-broeken. Onder de naaimachine ligt ondertussen een nieuwe versie uit een nieuwe lap Annamoa van Lotta Kühlhorn, gecombineerd met een andere afgedankte broek van papa…

* wordt vervolgd*

* Oei! Zag ik me daar toch een stel nieuwe leuke stofjes bij Ikea op de site! *

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Reparatiewerkzaamheden

  1. Josette says:

    Ik ben heel erg benieuwd wat je van die lap stof gaat maken. Ik vind hem schitterend maar durfde hem steeds niet te kopen omdat ik niet goed weet wat ik er van zou kunnen maken. Behalve een tas dan…

  2. Petra says:

    Hij is mooi, maar wel wat stug – tot nu toe heb ik ‘m laten liggen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *