Voor de baby van juf Ruth

Het was weer eens nachtwerk, maar het windjack is af! Nog geen foto’s, want diezelfde ochtend vertrokken windjack&dochter naar de Waddenzee om drie dagen wad te lopen, te fietsen, te speurtochten en bont te avonden op schoolkamp.

In de tussentijd werd de achtergebleven dochter ziek. Met veel keelpijn en koorts betekende dat vooral veel op de bank liggen met je lievelingsdeken, voorgelezen worden, zelf lezen, film kijken en -tijdens een wat energiekere opleving door de paracetamol- een beetje fröbelen ter afleiding.

Daarvoor hadden we nog een leuk project liggen dat we eerder bedachten: een cadeautje maken voor de nieuwe baby van juf Ruth. Lot wilde geen slab, spuugdoekje, noch rompertje maken: een knuffel moest het zijn. Preciezer: een 2-potige schildpad volgens eigen ontwerp:

Op schoot gezeten bediende ze het naaimachinevoetje, verzorgde het aan- en afhechten, begeleidde de stof, haalde onderweg de naalden eruit en bediende verbaal het pedaal (`Toe maar!’, `STOPPEN!!!!’).
Met een lage snelheid ging dat heel goed. We kozen de uiteraard de zachtste, knuffeligste lapjes uit de restjesbak.

(“Hee! Dat is van mijn jurk! Hee! Dat is van mijn legging! HEEEE!!! Dat stofje heeft Zwarte Piet ook voor mijn barbiekleertjes gebruikt!” ;-) )

We vulden hem niet te veel op, zodat hij lekker flexibel knuffelbaar bleef. Daarna pakten we hem snel in. Want eigenlijk vonden we hem zelf ook wel héél lief geworden. En zacht. En knuffelig… eigenlijk… ;-)

Nu maar hopen dat juf niet net nú tijdens Lots ziek-zijn met de baby op bezoek is geweest in de klas!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Voor de baby van juf Ruth

 1. Ilse says:

  Haha, die Zwarte Piet :-)

  En wat hebben jullie je goed aan het ontwerp gehouden!

 2. Diana says:

  Wat een gaaf cadeau! Hebben jullie samen heel erg mooi gemaakt!!

  Groetjes Diana

 3. Marianne says:

  SUPER. Mooie tekening (met tekst, knap hoor) krijgt juf er ook bij?

 4. Rob says:

  Heeft duidelijk projectkwaliteit op een hoog niveau!

 5. Collie says:

  Wat leuk dat je een eigen ontwerp knuffel van je dochter hebt nagemaakt!

  Met zo’n speciaal cadeau zal de juf wel héél erg blij zijn!

  Groetjes, Collie

  O, ja… over het rimpelen met de locker. Brak de naald nadat je klaar was met rimpelen en gas gaf om een stuk draad te krijgen om vervolgens de draad af te knippen? Want dan moet je de draadspanning op 3 zetten, voetje omhoog doen, de draden beethouden en gewoon wegtrekken misschien met wat hulp van het heen en weer draaien van de grote knop aan de zijkant. Want als je dat niet doet, breekt de naald inderdaad…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *