Het plooirokje van Mme Zsazsa

In navolging van deze dochter en deze dochter ging ook Anna afgelopen week aan de slag met het boek van Mme Zsazsa. Ze koos het plooirokje, wat direct een beleg, een blinde rits en een paspelbandje betekende! Nou niet bepaald een makkelijk instap-patroon, maar iets naaien wat je écht heel erg mooi vindt motiveert natuurlijk extra. Om het helemaal àf te maken kreeg ze carte blanche bij haar keuze uit de lappenkast.

… en wist ze natuurlijk direct dàt lapje (Riley Blake, “Feeling groovy”, lichtblauw met madeliefjes) eruit te vissen dat ik nog even wilde koesteren…’t kind heeft er duidelijk een neus voor! ;-)

Na het overtrekken en uitknippen eerder deze week begon het echte werk vandaag. We naaiden op mijn machine met de o zo handige cruise-control. Dat scheelt een boel tornwerk door te enthousiaste oog-voet-coördinatie! :-). Om te beginnen een proeflapje rechte-lijnen-op-een-centimeter-afstand-naaien:

Daarna het echte werk. Anna koos geen paspeltje, maar een randje kant voor tussen beleg en rok, net even makkelijker. Omdat het lapje praktisch op was en we dus geen reserve-onderdelen konden knippen, lieten we de lockmachine maar even links liggen (als het daarmee mis gaat, is dat toch wel heel definitief direct). Afwerken werd dus gewoon een zigzagje.

Pfff… het viel niet mee! Strijken, spelden, zomen, … Maar toen de blinde rits er eenmaal in zat, ging het snel. Het belegje zette ik er voor Anna aan, de zoom en het finishing-touch strijken was weer aan haar.

Tadaa!

Een madeliefjesplooirokje met kantje, maat 10.

Met rits…

… en plooi.

En: een hele blijde dochter, die nauwelijks kan geloven dat ze `zo iets groots’ heeft kunnen maken! En – niet onbelangrijk- de rok past haar perfect *pfieuw*, én: je kunt er in dansen.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Het plooirokje van Mme Zsazsa

 1. Rob says:

  Knap hoor ! En zo’n geweldige pasvorm !

 2. Mij says:

  Je dochter mag hartstikke trots zijn op zichzelf (en natuurlijk jij op je dochter)! Groetjes, Mij

 3. Petra says:

  Wat knap zeg van haar! En ook nog eens een erg leuk rokje! Ze staat er prachtig mee zo ;-)

 4. Piepow says:

  Gefeliciteerd voor de dochter! Zo mooi, dat rokje van haar. En dat kantje ertussen vind ik een heel goed idee, had ik nog nooit eerder gezien.

 5. Multivroon says:

  Super goed gelukt, bepaald geen makkie deze om mee te beginnen :)

 6. Marianne says:

  Wat knap! Anna, wat supergoed van je. Zie je gauw. x

 7. Ragna says:

  Wauw wat knap!! Zeg maar tegen je dchter dat ze het beter kan dan ik !

  Voor mij weer een aanzetje om toch maar eens te gaan oefenen!

 8. deborah says:

  Gefeliciteerd voor je dochter, wat heeft ze een mooie rokje gemaakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *