Ondertussen, op zolder…

Nee, veel gebeurt er even niet op zolder (insert: dingen met werk, werk, en nog eens werk), maar heel af en toe, vind ik tóch wat energie om een naadje zus of een zoompje zo te naaien. En al die kleine beetjes her en der bij elkaar maken dan toch een deuk(je) in de in de geknipte stapel! Drie kledingsstukken kwamen af, een (het gestippelde bruine shirt) improviseerde ik er tussendoor toen ik wel tijd, maar geen naaimachine doch enkel de lockmachine tot mijn beschikking had. Vier stuks, dat maakt een heuse stapel!

Van boven naar beneden: een tricot appeltjes jurk voor Lotta (Ottobre zomer 2012, Jungle Stripes, verlengd tot maat 128), een patroonloos plooirokje van Mme Zsazsa voor Anna, met voor erbij nog een Seesaw-shirt en een wat nauwer aansluitende Antonia (die uiteindelijk te lang bleek voor de combinatie met dit rokje… ach ja, je kunt niet alles hebben).

Shirtjes naaien is fijn bij tijd- en energiegebrek: tricot is vergevingsgezind, de patronen bekend en het resultaat snel!

Mooi groen is niet lelijk! Een plooirokje met rits en blauwe bies voor bij de shirtjes:

Een crime om te strijken natuurlijk, maar dat zien we tegen de tijd dat hij zijn eerste was-cyclus doormaakt wel weer (sommige zomerkleren worden hier per seizoen maar een enkele keer gedragen, omdat ze soms weken in de `strijk-mand’ vertoeven… op tijd was vouwen is niet ons sterkste punt, punctueel strijken al helemáál niet!).

Maar vooralsnog genieten we van een blije dochter :-) Op naar tijd en energie voor de rest van de geknipte stapel…

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Ondertussen, op zolder…

 1. Aline says:

  Snel kan toch geweldige resultaten opleveren, heerlijk soms! Ziet er erg leuk uit allemaal.

 2. Piepow says:

  Heel leuk!

 3. deborah says:

  Wat vrolijke boel! Heel erg leuk.

 4. Marianne says:

  Weet dat je mij ALTIJD verslaat als t om naai-productie gaat ;-)))

 5. Jurrien Baretta says:

  Jeetje, kom ik er door een beetje googelen (ik zocht tricot jurkjes) achter dat er zo veel talent bij mij in de straat woont!!!
  Petje af! Ik kom graag eens langs voor inspiratie, tips of om stofjes te ruilen. Ik worstel al sinds de winter met een winterjas (vermaak-project) waar ik de mouwen niet goed in krijg. Heb jij verstand van mouw-vormen? En waar vind je al die leuke stoffen? Groeten, Jurrien

 6. Sas says:

  Ha Jurrien! Wat leuk je hier te treffen! Ik heb je gemaild! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *