Appeltjes nachthemd jurk

Tricot-jurken uit een stuk zijn tricky: de grote truc is het `nachthemd’-effect te vermijden. Geheel niet eenvoudig! Bij dit jurkje (een verlengde Jungle Stripes uit Ottobre zomer 2012) twijfel ik dan ook hevig of het wel gelukt is: het model is wel héél simpel en de lichte, zachte kleurtjes van de appeltjestricot versterken het nachthemd-effect nog eens extra.

Ik was gewoon té verliefd op het appeltjesprintje en de rood-roze-groene combinatie op het frisse wit om er nog een combinatiestof tegenaan te gooien, dat is het. Verblind door *kuch* stofliefde. En de door het patroon voorgeschreven zakken vond ik te lomp, dus tja: eigen schuld.

Het arme schaap loopt deze vakantie dan maar in een nachthemd. Maar wel een mooitje!

Was dat niet ook een heel bekend Oud-Hollands spreekwoord: `Beter met een mooi nachthemd op vakantie dan in een lelijke jurk thuis’? Vast! :-)

Aan het horloge kunt u zien dat deze foto’s rond vijven genomen zijn. Vanaf een uur of vijf begint de `Sesamstraat-stress’ toe te slaan bij onze kleuter: “Begint het al? Hoeveel minuten nog?” Sinds ze klok kan kijken -hoe heerlijk!- lossen we dit met een oud horloge van Anna op!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Appeltjes nachthemd jurk

 1. deborah says:

  Leuk jurkje!

 2. Jenny says:

  Wellicht een ceintuurtje of zo? En natuurlijk een paar mooie schoentjes! Het jurkje is op zich wel hartstikke leuk, staat hier ook nog op ‘t lijstje voor ooit.

 3. Marianne says:

  Maar een mooie nachtpon is toch nooit weg? Kan ze zo na Sesamstraat naar bed in ;-)

 4. Sabrina says:

  ik vind het helemaal geen nachtjurkje lijken hoor!! ik zou hem mijn dochter gewoon als jurkje aantrekken! super hoor…

 5. Hester says:

  Schitterend en het stofje helemaal!!!!

 6. Anniek says:

  Hi, heb je soms het patron van dit jurkje of weet je waar ik het kan vinden? Ik vind hem heel leuk en ik heb stof waar dit goed bij past. Hoop dat je me kunt helpen.
  Groet

 7. Sas says:

  Het patroon staat in de tekst genoemd : uit het patroonblad Ottobre. Deze zijn allemaal online (na) te bestellen. Succes ermee!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *