Roodkapje

Ik had nog zó gevraagd op tijd aan te geven als er iets voor het Sprookjesfeest op school gemaakt zou moeten worden, maar Anna wist zeker dat ze niet verkleed wilde. Dat is… tot de avond ervoor. Eigenlijk, heel graag, misschien dan toch maar, maar dan als Roodkapje.

Na de déjà vu die dit opleverde verwerkt te hebben, zochten we op het WWW naar inspiratie. Het voordeel van zo’n last-minute verzoek is dat je gedwongen wordt zo simpel mogelijk te werken, begrensd door tijd en het materiaal dat in huis is. Gelukkig had ik een hele grote rode lap van Lilian! Die ging schoon op aan een rood capeje (met Jade-capuchon) en een rode cirkelrok:

Een simpel wit schortje erbij moest het af maken. Ik naaide eerst een ronde, maar dat werd teveel `Tiroler serveerster’ ;-). Een rechthoekig schortje gaf een beter Roodkapjegevoel:

Tijd voor een hesje of bloesje was er helaas niet meer, dus een wit t-shirtje moest het afmaken. Het mandje met `wijn en koekjes’ (=beker roosvicee en een appel in stukjes voor in de pauze) maakten het plaatje compleet!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Roodkapje

 1. Multivroon says:

  Oh, wat mooi! Eenvoudig zeg je, maar ik vind de capuchon wel heel mooi hoor!

 2. Mij says:

  Een echt Rood kapje! Super gedaan en zeker voor de tijd die je tot je beschikking had. Goed dat je de rode stof nog had liggen. Groetjes, Mij

 3. Petra says:

  Heel leuk!! En gelukkig hadden jullie de bijpassende schoenen ook in huis…

 4. Inge says:

  Oh wauw, dit vind ik toch wel een echt-echt roodkapje!! Zo had ik vroeger ook wel naar school willen gaan… superleuk geworden!

 5. Mira says:

  Zeer mooi gedaan!

 6. mio says:

  oh wat supergaaf!

 7. Mariska says:

  Hallo,

  Heb je hier toevallig een patroon van?

  vr. gr. Mariska

 8. Sas says:

  Nee, sorry! t IS ook niet veel bijzonders: een capuchon van een bestaand patroon gebruikt en daar een capeje aan vast gezet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *