Afronden van de zomer (deel 3 en finale)

Jaaa! Het is gelukt: de to-do-stapel is weg. Gelukkig was het laatste project de afgelopen maanden al goed voorbereid en hoefde ik alleen nog maar te stikken, want anders was het in het propvolle weekend niet meer gelukt (zonder ook nog wat uren te slapen, dat is).

Het laatste project: de Trumpet Flower jurk uit de Ottobre 3-2012, voor Anna.

Afgelopen zondag was de deadline voor dit project, want zo’n `jurkige jurk’ paste natuurlijk heel mooi op het familiefeest van die dag. Zoveel van dergelijke feestelijke gelegenheden doen zich niet voor, dus elke kans om `jurkige jurken’ te dragen laten we natuurlijk niet lopen! :-)

Ik naaide maat 152, maar die pakte toch nog te groot uit voor Anna. Op de groei dus, en hopelijk volgend zomer precies pas!

Het was weer een heel leuk project om te naaien, met weer een blinde rits, stolp- en gewone plooien en smalle biesjes langs de taille en deelnaden op het lijfje (als je goed kijkt zie je de groen-roze ruitjes er nét tussenuit piepen).

Anna vindt zelf vooral de mouwtjes erg leuk en lekker zitten, zo op de kop van je schouders. Ik heb die wel enorm moeten innemen, gelukkig waarschuwde de naaibeschrijving er al voor de lengte goed te controleren op het kind. *check dubbelcheck*

Blij kind, lege naaitafel, op naar de herfst!

Na school op maandag: “Mama, Nienke zegt dat zij een kussentje van mijn jurk op haar kamer heeft!” Goh, zou dat nu kunnen!

En dan weet u nu ook gelijk dat ik mijn kinderen in verknipt Zweeds woonwarenhuisdekbedhoezen naar een familiereünies stuur… Mmm… toch een beetje van het niveau “speelkleren van gordijnen naaien” :-)

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Afronden van de zomer (deel 3 en finale)

 1. Marjolein says:

  Haha.. de laatste regel is het klapstuk.

  MAAR ik vind de jurk heel mooi en geef Anna gelijk, ook ik vind de
  mouwtjes zeer fraai.

  Groet
  Marjolein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *