Van even geleden…

In aanloop op de KCWC alvast schoon schip maken met documenteren: dit Knippie-jurkje lag al een tijdje af te zijn op zolder:

Voor erbij twee leggings (nr 15 uit de herfst Ottobre 2012) een paarse met lummels en een gestreepte met recht-toe-recht-aan-pijpen. Voor Anna (mt 146-152) is de pasvorm van deze legging een stuk mooier dan die van FM-Riviera, die in de grote maten voor haar echt te wijd valt.

De bedoeling was er ook nog een shirt bij te maken, maar passende stof kon ik niet vinden. Eigenlijk was effen rood (of zwart, grijs) nog het mooist erbij, en zoiets hadden we nog wel in de kast! Het jurkje komt uit Knippie oktober 2011, vergroot naar pm maat 146.

Gemaakt van paarse sweaterstof, en afgezet met rood-oranje gestreepte boordstof. Het fototoestel weet zich geen raad met zulke kleuren naast elkaar!

Omdat het model nogal over-sized bleek te vallen (op de enige foto die er in de Knippie stond was nauwelijks iets af te leiden) deed ik een elastiek in de tailleboord.

Tip voor wie hem ook nog gaat maken: de zaklijnen staan op het patroon zó aangegeven, dat een groot deel van de zak ín de tailleboord verdwijnt. Bij nader inzien leek me dat toch niet helemaal de bedoeling van het model, ik zou dat een volgende keer zeker aan passen.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Van even geleden…

 1. Dat oogt mooi !
  Goede lengte ook om met een legging te dragen.
  Ik heb vorig jaar iets dergelijks gemaakt uit Knippie ; met dezelfde ervaring van de zak die in de tailleband verdween.
  Maar mijn model had niet zo’n leuk , wijd rokje.
  Of heb je het rokje aangepast ?

 2. Sas says:

  @Omiasmaaksels: wat goed dat je dat opmerkt, dat was ik alweer vergeten! Er was inderdaad nog iets onduidelijks in de omschrijving: rokjespatroondeel en werktekening kwamen niet overeen. Ik heb zelf maar besloten aan de hand van de tekening in het werkblad en de plek van middenvoor op het rokpatroondeel dat dat patroondeel niet compleet getekend was (ongeveer 1/3 deel miste, die knipte ik bij). Geen idee of ik gelijk had, in ieder geval paste mijn rokje nu wel precies aan het bovendeel!
  Het kan ook zijn dat bij kleinere maatjes het rokje minder uitgesproken wijd lijkt? Hoe dan ook: het was weer een heel gepuzzel. :-)

 3. MissFrodo says:

  Gepuzzel was het wel waard, superleuk vrolijk zo.

  Die legging heb ik inmiddels al heel veel gemaakt, past bij Emi ook perfekt terwijl ik andere leggingpatronen altijd erg moet aanpassen aan haar benen ;)

 4. MeJane says:

  Hoi! Ik probeer momenteel de legging uit de Ottobre uit, maar ik zit wat vast met de “lummels”. Hopelijk kan jij me helpen? Hoe naai ik die lummels vast aan de onderpanden van de broek. ER staat dat ik die moet “spelden & vastnaaien op de rimpels”. Maar bedoelen ze dan dat ik die lummels in de lengte moet dubbelplooien, en dan onderkant+bovenkant moet vastnaaien op de naadtoeslag van de onderpanden? Als ik jouw foto bekijk, lijkt het me dat jij dit zo opgelost hebt. Klopt dit? Alvast bedankt voor het antwoord

 5. Sas says:

  Hoi Marjan! Ik heb de Ottobre erbij gepakt en ook weer 3 keer moeten lezen voor ik het snapte, maar inderdaad: ik deed het zoals jij bovenbeschrijft, de lummels in de lengte dubbelvouwen en daarna vastzetten op de naadtoeslagen van de (op dat moment al dubbel geklapte) onderpanden. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *