Kids Clothes Week Challenge: dag 1

Dag 1 van de Kids Clothes Week Challenge! De uitdaging: een week lang, elke dag minimaal 1 uur besteden aan het naaien (tekenen, knippen) van kinderkleren. De eerste dag was er gelijk al een uit de categorie Uitdaging-Met-Een-Hoofdletter: een maandag na een druk en vol weekend (na wat ook al zo’n intensieve werkweek was) mét een verhuizing op het werk om het af te maken.

****

Verzin verhuizers die aan het begin van de middag (lees: ergens na vieren) zouden komen, een nieuw bureau dat binnen drie weken misschien nog wel eens een keer gaat komen (maar niet vandaag, dat zou té handig zijn!) en een nieuw internetpunt dat niet-functionerend bleek. Het leverde dan wel weer hilarische telefoon-conversaties op met diverse -allemaal stuk voor stuk welwillende, en uiterst vriendelijke, daar niet van! – mensen van diverse IT-afdelingen:

* mijnheer 1 *: “Volgens mijn systeem zit u nú dus op de vierde verdieping, niet op de derde.”

* mijnheer 2 *: “Nee hoor, u zit niet op de derde. U zit op de tweede. Kijk, als ik hier in mijn systeem op het aansluitnummer druk, dan zie ik dat u op de tweede zit!”

* mijnheer 3 *: “Hoe bedoelt u `verhuisd’? Nee hoor, u bent niet verhuisd. Bij ons is dat nooit doorgegeven.”

* mijnheer 4 *: “Welk aansluitpuntnummer zegt u? Dat bestaat niet.”

… en dan heb ik het nog niet over de diverse momenten tijdens deze klucht waarop ik ternauwernood kon voorkomen dat men het aansluitpunt van mijn schoonzusje zou `clearen’ (sorry Ellen! Komt, we hebben ook zo’n veelvoorkomende achternaam! ;-) ). Enkele `aangemaakte calls’ later (“We mailen u nog over de voortgang!”… ehm… hoe ga ik dat lezen zonder netwerkverbinding?) kwam alles uiteindelijk toch nog goed, om kwart voor vijf. Hoezee!

***

Enfin, zo’n dag dus waarop je ‘s avonds thuis gekomen na het kinderavondritueel (van eten, opruimen, douchen, voorlezen en overhoren) niets liever wilt dan op de bank ploffen. Het was dus een waarlijk staaltje zelfdiscipline dat ik toch nog achter de naaimachine kroop. En tja, dan is eenmaal bezig zo’n uurtje zo voorbij en ben je voor je het weet twee uur verder. Kortom: de uitdaging werkt!

Het project: een slim-fit-spijkerbroek voor Anna uit de laatste Ottobre, uit stretchende kaki-groene spijkerstof. Het rader- en knipwerk deed ik gisteren al.

Het schiet al lekker op! Het is een vrij simpel patroon, maar wel met rits en riemlussen. Ik ben vooral erg benieuwd naar de pasvorm. In de standaard matentabel is er voor Anna (t-shirten-HEMA-maat 146-152) geen pijl op te trekken: ze zwerft ergens tussen maat 122 (bovenwijdte) en maat 158 (armlengte) in:

In de slim-fit (smal vallende kleren) tabel echter past ze veel beter! (beiden uit de laatste Ottobre) Ik gok nu op een maat 146, ben benieuwd!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Kids Clothes Week Challenge: dag 1

  1. Sahara kids says:

    Ik heb ook altijd problemen met die tabellen. Mijn dochter (van 8) kwam laatst terecht in de kolom van maat 98????

  2. Aline says:

    Oh wat goed ziet dat er al uit! Dat je dat nog voor elkaar krijgt in een verhuizing, respect.
    Ik heb me gisteren uitgeleefd met patroontjes uitknippen en stofjes zoeken, vandaag heb ik 3 shirtjes geknipt, dus morgen moet ik toch wat in elkaar hebben zitten, pft, wat een vaart moet je er zo inhouden he? Normaal zit ik toch wat langer na te denken geloof ik…
    Ben benieuwd naar het resultaat van de broek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *