Laatste dag: KCWC

Een week lang elke dag minstens een uur aan kinderkleren naaien volgens de Kids Clothes Week Challenge, dat viel niet mee. Combinatie van werk, huishouden, twee bruiloften, twee ouderavonden en een flinke verkoudheid maakten het niet bepaald een ideale week, en er waren een paar avonden dat ik ook niet verder kwam dan een schamel half uurtje. Maar de intentie was er, en het resultaat ook!

Elke dag iets doen maakt dat je inderdaad over een week genomen echt resultaat boekt: niet alleen de broek kwam af, ook het bijbehorende shirt uit dezelfde Ottobre (nrs 25 en 26):

De broek is een slimfit-maat 146, en heb ik alleen in de taille iets smaller gemaakt. Hij past nu perfect, mede door (naast de ritssluiting) het elastiek achterin. Gaaf om nu een goed passend patroon van een aansluitende-spijkerbroek te hebben gevonden voor An. Hoera voor de slimfit-modellen van Ottobre!

Ook het shirt past mooi. Het is een maat 152, die -op verzoek van de draagster- een klein beetje korter is gemaakt. De mouwen zijn nog een tikje lang, maar dat komt deze winter vast wel goed.

De stoffen komen allebei van hier, een stretch-spijkerstof en een blokstreep-Farbenmix tricot. Voordeel van die laatste is dat de binnenkant niet wit is en de capuchon dus niet gevoerd hoefde!

Het vogeltje is gehaakt volgens het e-book `Een week haaklente’ (onder het mom: lente, herfst, een jaargetij is een jaargetij).

Een hele set in een week! An hield eea direct aan voor het (paardrij)verjaardagsfeestje van vandaag. Kortom: missie geslaagd. En dan nu: koffie :-)

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Laatste dag: KCWC

 1. Ilse says:

  Mooi setje! Wat knap, die broek, hij past zo te zien echt heel goed en het lijkt me een extra lastig kledingstuk.

  Maar euhm, twee bruiloften?! ;-)

 2. Sas says:

  @Ils: echt wel 2! Vet-feestelijke week :-) (en dank!)

 3. Heel erg mooi : die strakke broek en het vrolijke shirt !

 4. katja says:

  Mooi setje en wat een knappe meid!

 5. Jessicatsd says:

  Wat een super mooi setje. Echt mijn complimenten. Het past goed en de stofjes en kleuren zijn helemaal top.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *