Stoffenspektakel-verrassingen…

Gelukkig wist ik vorige week tóch nog een uurtje aan het eind van de dag te vinden voor een bezoekje aan het Stoffenspektakel! Weinig tijd, geen bijzonder doel, maar toch geslaagd met een drietal effen basis-tricots/jerseys, twee gebreide wolachtige lappen voor een wikkelvest met lange mouwen voor mezelf (nr 2 uit de laatste Ottobre) en een leuk rood-rozige tricot met brede streep.
Althans… dat dacht ik. Na een rondje wasmachine (30 graden, bont, kort, kleurwasmiddel zonder bleek, kortom: precies zoals ik de kleren die ik ervan ga maken ook zou wassen!) bleek die laatste gratis en voor niets nu ook de meest fantastische batik-effecten in de vorm van grillige witte plekken te vertonen.

Zeg maar gerust: effect `wit uitgeslagen sinaasappel’. Hmpf. Ik ga proberen of een tinnetje textielverf de witte plek nog wat kan maskeren, maar leuk is anders.

Niet te maskeren bleek het defect aan de grijze wollen lap:

Yep. Dat is een geknipt gat. En geen kleintje, maar een met een doorsnee van zo’n 40 cm! Bijzonder, niet? Nu nam ik gelukkig al wat meer dan nodig, dus het zal het project niet in de weg staan. Maar fraai is het niet. En terug gaan is geen optie, want ik heb werkelijk geen idee meer bij welke kraam ik wat kocht…

En wat ik nu nog het liefst wil weten: wat deden ze in hemelsnaam met het uitgeknipte grijze rondje?!? En welke stoffenkoopman/-vrouw knipt nu een rondje MIDDENUIT een lap, zonder de lap recht af te knippen?!? WAAROM?!?

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Stoffenspektakel-verrassingen…

 1. Grrr….daar baal je toch van !
  Jammer dat het tegenwoordig meer en meer gebeurt dat stoffen beschadigd zijn….een fout hebben…….en niet allen op beurzen.

 2. Petra says:

  Wat bizar!! En dan is het inderdaad jammer dat je het bij een stoffenspektakel kocht en niet bij een lokale kraam…

 3. dat rondje he, dat komt mij bekend voor! Ik heb dat laatst ook gehad bij een stofje dat ik ergens? tijdens een uitstapje kocht, een groene tricot… En toen ook zeer verbaasd en nieuwschierig, dus als iemand het weet wat er het doel van is (behalve dat ik als koper nu te weinig stof had?)

 4. Petra says:

  Nu je het zegt – ik heb het ook eens gehad bij een Stenzo stofje. Maar dat was op het einde van de rol en gewoon in de winkel, zodat het gezien werd. Doet een machine dat op de een of andere manier automatisch om te keuren?

 5. Nanne says:

  WTF

 6. Baking Soda says:

  Grrr!! Waardeloos! Hoop dat de witte vlekken niet verf-resistent zijn.. zou nog best eens kunnen.
  Dat rondje ben ik ook al eens tegengekomen! Vreemd he?

 7. joza jagodic says:

  Wat is dat balen zeg. Ook zo vervelend dat je als je aan een kraam stof koopt je zo moet opletten. Ik heb ook wel eens verf-fouten gehad maar dat was met stof van € 1,- per meter en dan weet je dat je het risico loopt dat je zoiets koopt.
  Maar zo’n gat heb ik nog nooit gezien!!!
  Wel weet ik uit ervaring dat als er aan de zijkant van de stof een merkteken zit dat dat over het algemeen op een weeffout in de stof duidt, dus daar probeer ik ook op te letten.

 8. Astrid says:

  Erg balen dat dat door de verkoper niet gezien is. Dergelijke rondjes worden in de fabriek uit de stof gesneden. Dit om de stof te keuren. Ik heb hier ook een lap liggen met een dergelijk gat. Bij mij is het wel door de verkoper gezien. Kreeg een behoorlijk stuk extra.

 9. MaMarieke says:

  Pffffff dat is echt enorm frustrerend zeg! Hoop dat het verfbadje zijn werk gaat doen.
  Wat dat gat betreft…. heb ooit bijna zo’n lap gekocht, maar zag het nog bij de kraam (de gewenste lengte was van een rol ter plekke geknipt, dus geen coupon ofzo). Volgens de marktkoopman zijn dat test-stukken die ze in de fabriek eruit knippen/snijden om materiaal te beoordelen……. of het waar is weet ik niet…… Ik heb die lap mooi laten liggen en gezegd dat ik het vreemd vind dat hij het zo zou verkopen…… zijn commentaar toen: “tja je weet nooit of het op een rol zit en waar het gat zit.”

 10. Collie says:

  Da’s ook niet een gaatje… maar een gigantische gat!! Wat een wonderlijk verwassen streepjesstofje, ik hoop dat een verfbadje wonderen doet.

  Groetjes, Collie

 11. Jannette says:

  Is het (als ik al niet te laat ben) niet een mogelijkheid om van de gevlekte lap een ronding te maken en die in de grijze lap te naaien met een mooie ouderwetse afhechting van lichtgrijs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *