Luizenzak-vogel

Omdat we aan het begin van het schooljaar elke ochtend kostbare tijd verspeelden met het identificeren van de juiste luizenzak aan de schoolkapstok, beloofde ik Lotta iets herkenbaars te fröbelen om eraan te hangen. Schoolweek 10 kwamen we er eindelijk aan toe! Lot koos de stofjes (vilt en katoen), de kleuren garen (simpel katoen), de knoopjes en naaide ongeveer de helft van de festonsteken. Het resultaat: een luizenzak-vogel!

Met twee bijna identieke kanten:

*** Inspiratie van oa hier! ***

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Luizenzak-vogel

 1. Jurrien says:

  Wat is toch een luizenzak? Nu in elk geval voorzien van een heel mooi lief vogeltje… Zitten er luizen in een luizenzak? Gaat dit vogeltje de luizen opeten of wegjagen? Zit er misschien een luizenkam in de luizenzak? Of een luizenmoeder…?? Raadselachtig….

 2. Sas says:

  :-) Sorry Jurrien! Ik ga er gewoon vanuit dat iedereen maar snapt waar ik het over heb…Een luizenzak is een stoffen zak waarin ieder kind op school zijn jas (en toebehoren) propt om vervolgens aan de kapstok te hangen, in theorie (maar dat schijnt alweer achterhaald ondertussen) om overlopen van luizen via jassen aan de kapstok te voorkomen. Op de OBS hebben ze identieke blauwe zakken voor alle kinderen (met een naamlabeltje dat altijd verstopt hangt). Niet handig voor pn-uitgeslapen moeders die ‘s ochtends nog niet voldoende caffeïne gehad hebben…

 3. Jurrien says:

  aha. weer wat geleerd. Tja, ik verkeer in een iets andere fase geloof ik :-)

 4. Collie says:

  Hahaha, een luizenzakvogel… maar wat een leuk idee… Prachtig gemaakt.

  Al die blauwe zakken op een rijtje wordt je inderdaad geen wijs uit. Ik had voor Bridget van alles op haar luizenzak gestikt, maar die vind ze inmiddels stom en kinderachtig…

  Ik heb dus stof liggen om zelf een te bakken, die ze op een kilometer afstand kan vinden… dus moet nog aan het werk (roep ik al twee maanden)…

  Groetjes, Collie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *