Vijf decemberprojecten nummer 2 en 3: ballettassen

Ballettassen voor de meisjes! Twee schoudertassen met verzonken rits, in ‘t roze uiteraard. Door de rits kan er na afloop van de les op weg naar huis onbezorgd gezwierd en gezwaaid worden zonder dure balletschoenen te verliezen!

Ik naaide ze tegelijkertijd: dat betekende maar 1 keer puzzelen op de tutorial en de opgedane kennis bij tas 1 direct toepassen op overeenkomstige naad van tas 2. ‘t Garen was voor allebei toch roze, dus dat ging best! In die laatste dagen vóór 5 december is alle tijdwinst mooi meegenomen!

Ik wilde eerst twee helemaal identieke tassen maken, maar voorzag dat dat in de drukte van zaterdagmorgen-balletmorgen problemen ging opleveren uit de categorie `huh? Maar… huh?! DIt is niet mijn tas!!!’. Daarom: allebei roze en rozen, maar toch makkelijk te onderscheiden.

In Anna’s tas een extra vakje met rits binnenin, voor de haarspeldjes.

Lotta kreeg op dezelfde plek een simpel steekzakje-zonder-specifiek-doel.

De (Rosalie-)tas van Lotta is verstevigd met gewone vlieseline, die van Anna (iets dunnere Stenzo-katoen) met volumevlies. In combinatie met de spiezen onderin blijven ze aardig rechtopstaan, wat fijn gaat zijn bij het haastig grabbelen naar balletmaillot of linker beenwarmer.

Voor Lotta’s tas had ik nog eenzelfde applicatie in voorraad als ik voor haar balletvestje gebruikte, maar voor Anna had ik niets in huis. Een plaatje overtrekken met de machine (als het ware `uitgeprikt’: steek-voor-steek met hele kleine steeklengte) werkte gelukkig ook! Even een geduld-klusje, dat wel. Voor het driedimensionale effect sloopte ik -ssst! Niet verder vertellen!- een paar centimeter tule van een elfenrokje uit de verkleedkist.

En nu maar hopen dat ze ongeveer `even mooi’ blijken op sinterklaasavond…

Project 2 en 3 kunnen afgevinkt. Nog 3 (of misschien wel 4…) te gaan…

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Vijf decemberprojecten nummer 2 en 3: ballettassen

 1. Mia says:

  Whow ! Super !
  Mooie stofkeuze !
  Interessante en creatieve ideetjes !
  Speciaal : die verzonken rits en dat gestikte plaatje !

 2. Mij says:

  Erg mooi. Echt tassen voor prima ballerina’s. Groetjes, Mij

 3. Miriam says:

  Wat een leuke tassen heb je gemaakt zeg. Daar zullen de meiden vast en zeker heel blij mee zijn.

  Groetjes Miriam

 4. Sahara kids says:

  Ik vind ze super!

 5. Petra says:

  Heel mooi gemaakt!

 6. MultiVroon says:

  Wauw, echt heeeeeeeel er mooi, zwijmelt erbij weg.

 7. astrid says:

  Hoi,
  Wat een superleuke tassen, mijn meiden zijn daar al weer veeel te groot voor, maar deze stofjes zouden erg leuk staan als kussentjes op mijn nieuwe zachtgroene bankje. Is het stenzo?
  Groetjes Astrid

 8. Sas says:

  De kleine roosjes zijn idd Stenzo (wel oudjes volgens mij…), de grote rozen op wit waren in een vorig leven een Ikea-dekbedovertrek :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *