Een echte kerstjurk

Door gebrek aan `sjieke kerstgelegenheden’ naaide ik nooit eerder speciaal voor de kerst jurken. Maar al weken geleden kocht ik twee lappen prachtige Stenzo velours met rozen die uiteindelijk gewoon erom vróegen kerstjurken te worden. En omdat Anna dit weekend al drie keer in de kerst theatervoorstelling in ‘t kerkje speelt, had die van haar voorrang.

De lappen (paars voor Anna en rood voor Lotta) passen qua kleuren perfect bij elkaar, maar door de drukke print kon ik geen jurkontwerp verzinnen waarbij ze gemengd konden worden zonder iets carnavalesks te krijgen. Nu zijn alleen de boordjes en de onderste volants van de mouwen in de andere kleur geknipt en zijn de dames straks dus elkaars kleuren-complement.

Anna’s wens: getailleerd en wijd. Dat werd dus een Henrika (vergroot naar iets was op maat 146/152 zou moeten lijken).

De enige `fratsen’ zijn de fluwelen bandjes waarmee de mouwvolants en het rokdeel op heuphoogte afgezet zijn. Door de stretch in de velours hoefde er geen sluiting in en kan hij gewoon zo over het hoofd aan- en uitgetrokken.

Niet onbelangrijk: hij danst heerlijk…

… met bijna cirkelronde rok.

Eén af, nog één te gaan. Het in elkaar zetten is niet de grootste tijdvreter, maar het om de drie naden ontpluizen van de machines daarentegen…. laten we het erop houden dat velours niet mijn `lievelings’ is om te naaien :-)

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Een echte kerstjurk

  1. Arjanne says:

    Een heerlijke draaijurk en wat is ze er blij mee, prachtige stof.

  2. createlas says:

    Die is echt prachtig! Ook de stof is vrolijk en warm…echt mooi!

  3. Ahhh Mooi!
    De dochters hebben hier op het beeldscherm het oog op dezelfde Stenzo laten vallen – maar dan ook in donkerblauw. Moet ‘alleen’ nog even gehaald (of besteld) worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *