Fijne feestdagen!

Deze fotoreeks deed me aan een van mijn favoriete kinderboeken denken. Als `oudste dochter’ identificeerde ik me vroeger graag met de bruinharige grote zus “Madieke” uit Astrid Lindgrens Madieke van het rode huis. Madieke verzon en deed de meest bizarre dingen, maar het was toch voornamelijk haar kleine blonde zusje Liesbeth dat op de meest cruciale momenten (ik noem als volkomen hypothetisch voorbeeld: het nemen van een zusjes-kerstjurk-foto) `uiterst eigenzinnig’….

….of dwars-eigenwijs…

….kon zijn, terwijl Madieke écht haar best deed.

Géén idee waarom me dit nu toch te binnen schiet. :-P

In de boeken kwam het uiteindelijk natuurlijk altijd allemaal goed en werd het alsnog kerstmis.
Met sneeuw.
En pepperkakor.

Ahhh…. Fijne dagen allemaal!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Fijne feestdagen!

 1. Jullie ook fijne dagen!
  Ben toevallig (mijn oude exemplaar van) Madieke hier aan het voorlezen.
  Echt – mijn vijfjarige is ook precies Liesbeth. Net zo eigenwijs.
  Merk nu pas hoe goed Astrid ze beschreven heeft…
  (De oudsten zouden óók graag van een schuurdak springen om te vliegen)

 2. Esseline says:

  Hoi Sacha,

  Wat een ontzettend leuke foto’s, vooral de laatste!
  De jurkjes zijn natuurlijk ook alleraardigst ;-)

  Groetjes, Esseline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *