De uitdaging: een gender-neutrale outfit maat 50-56

Voor een zwangere vriendin wilde ik alvast wat baby-kleertjes naaien. Gender-neutraal (of unisex, zo u wilt. Alleen moet ik bij dat woord steeds hieraan denken :-) ). Dat was een leuke uitdaging! Want iets bedenken dat niet per sé meisjes- of jongensachtig is, is niet moeilijk. Wat wel moeilijk (en zeker niet hetzelfde!) is: iets bedenken dat je een schattig klein baby-meisje nét zo graag aan zou trekken als een lief klein baby-jongetje.

Tel daarbij op dat ik per sé mijn de hele zomer niet gebruikte lapjes Püdorf én de restjes Püreh– stoffen (formaat: echt-alleen-nog-maar-voor-maat-50-geschikt) wilde gebruiken, en een echt setje wilde maken (alles, maar dan ook alles moet bij elkaar passen) et voilà: een geweldig leuke puzzel!

Na een paar avonden schuiven en puzzelen koos ik de makkelijke uitweg: gewoon twee setjes (links voor een jongetje, rechts voor een meisje)…

… maar dan wel “twee-in-één”. (Deels) omkeerbaar dus, met als resultaat: met slechts 2 broekjes, 2 mutsjes, 1 truitje en 1 vestje zijn er tóch maar liefst 18 verschillende outfits te creëren.

Het wijde broekje met de rode biezen is van dubbele PüDorf-poplin. Voor de meisjeskant rood-roze met blauw hartjes-band, voor de jongenskant groen-blauwe poplin met blauw-rood streepjesband. Door de boordband te sandwichen hoefde ik zelfs geen keergat te maken!

Het wikkelvestje is ook helemaal dubbel: Püreh-jersey voor de wikkelpandjes (rood-roze versus licht- en donker turquoise) en (FM-blok-)streepjes-jersey voor de mouwen. Voor de blauw-groene kant moest ik wel twee PüReh-restjes aan elkaar smokkelen om genoeg voor een pandje te krijgen, helaas (toch maar hopen op een meisje dan maar? ;-) ).

Anna had al bewezen dat de blauw-groene streepjes-tricot óók voor meisjes heel leuk kon zijn, dus daarvan maakte ik er een knuffelbroekje bij.

Een rood-blauw truitje maakte de puzzel af: alles past bij elkaar. Hoe fijn is dat? Heel fijn, althans: als je van over-de-top-en-heel-veel-kleur houdt, dat is ;-)

Het bedenken was leuk, het naaien nóg leuker (.. zooo schattig, die ieniemienie-pandjes!), maar het allerleukste was Het Grote Combineren Van Alle Kleertjes na afloop. :-DEnfin. Genoeg gecombineerd :-) Tijd voor de technische details: alle patronen zijn van FM’s Zwergenverpackung 2, met uitzondering van de tie top beanie hat.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

18 Responses to De uitdaging: een gender-neutrale outfit maat 50-56

 1. effie says:

  Super, wat een geweldige collectie! Ja, collectie idd. Echt fantastisch

 2. PiGjE says:

  Wat een super garderobe! Erg schattig en idd zo leuk om te maken!

  Groetjes, Petra

 3. anouk says:

  Wat een heelijke set is het geworden. Hopen op een tweeling ;-)
  Ik kan mij helemaal de uitdaging voorstellen om al die leuke lapjes te gebruiken.
  Sancho groet, Anouk

 4. Marije says:

  Ik heb ze vanmiddag in het echt gezien en ze zijn MOOI!!! Ontzettend slim verzonnen, het “dubbelzijdige”. Nu wordt het nog moeilijk kiezen, hopen we op een jochie of een meisje?

 5. MultiVroon says:

  Wat geweldig! Het allerallerleukste wordt het om ze aan te trekken voor de mama straks :) (en idd, een tweeling, hihi, dacht ik ook al aan)

 6. judith says:

  Neee! Geen tweeling!!! :)
  Zoooooo mooi Sas, zijn er echt heel blij mee! Foto’s op model volgen over een maand of wat ;)

 7. Andrea says:

  Oh, wat schattig!! Geweldig kombinatie van stoffen en kleuren! Ik vind trouwens dat ook een jongentje een klein beetje rose kan dragen :-).
  Groetjes, Andrea

 8. Sas says:

  Jaaa, foto’s op model! Ik kan niet wachten :-) (en blij dat jullie het mooi vinden).

  ps: Wist je dat heus nog steeds onverwachte (tijdens echo’s prachtig synchroon zwemmende) tweelingen geboren worden? :-D

 9. judith says:

  Ja dat zal allemaal best, maar nee :) Dit is er gewoon één ;) Dan krijgt hij gewoon soms rood/roze OF zij soms groen/blauw. Punt. ;)

 10. Collie says:

  Wat een prachtige garderobe heb je gemaakt. Schitterende stofjes heb je gebruikt. Inderdaad met veel prakkedenk-pret en lol met al die kleine patroondeeltjes om in elkaar te zetten. Ontzettend leuk al die combi-foto’s. Je vriendin zal er denk ik héél erg mee in haar sas zijn om de kleine dame/heer aan te kleden :)

  Groetjes, Collie

 11. Marije says:

  En beter ook nog maar hee even wachten, is nog beetje vroeg nu hè ;)

 12. Katrien says:

  Wauw, dat is echt heel geslaagd!
  Daar gaan ze veel plezier van hebben, ook omdat het er allemaal heel handig-aan-en-uit-doenbaar uitziet!
  (ik heb het ineens gepind)

 13. Marianne says:

  Sas: SUPER!!!!!!!!!!!!!

 14. Debora says:

  GENIAAL……!

 15. Shanna says:

  Van waar heb je het patroon van het groen-blauw gestreepte broekje met brede boorden?alvast bedankt

 16. Sas says:

  Alle patronen zijn van FM’s Zwergenverpackung 2! (zie de link in de tekst)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *