Velours-zacht en ribfluweel-fleece-warm

We sorteerden zondag Lotta’s klerenkast weer even uit: door een groeispurt in armen en benen paste deze set ineens niet meer, en ook deze Amelie kon doorgeschoven naar kleine Kim, tot groot verdriet van Lot `… want hij is zo lekker zacht!’.

Een nieuwe Amelie was gewenst dus (mt 122-128), en dan ook gelijk maar een nieuwe warme winterbroek erbij, want het is deze week nog steeds zó koud!

Voor de broek gebruikte ik het restant ribfluweel van de te korte broek, en tot pofbroek aangepast broekpatroon, en voerde deze zoals de paarse hier met een extra laag zomerfleece. Ik zette er lange boorden aan de enkels aan om geen enkele zuchtje kou toe te laten (hier verstopt onder de nog iets te lange pijpen en in de bergschoenen). Letterlijk binnen een uur klaar!

Voor de Amelie recyclede ik de applicatie van dit shirt, een shirt Anna ondertussen tot op de draad versleten heeft. Met een extra stukje vilt en wat bolletjesband was het borduurfiguurtje nog goed genoeg voor een tweede ronde! Eromheen geappliceerde roosjes geknipt uit de aller- allerlaatste restjes van de stof van de broek (Stenzo).

Nou kan ik natuurlijk schrijven dat de apart geknipte onderrand en het contrasteren van voor- en achterpanden bij het door mij weldoordachte design hoort, of ik zou eerlijk kunnen opbiechten dat ik de roze velours zodanig verknipte dat alleen het (grootste) deel van het voorpand er nog uit te halen was, en ik daarmee tot deze combinatie gedwongen werd… kiest u zelf maar! :-)

Hoe dan ook: in drie avonden naaien zijn we een knuffelzachte tuniekjurk en Hele Zachte-Warme Broek (die bovendien weer met alle roze en rood uit de kast gecombineerd kan) rijker, en -misschien nog wel belangrijker- ben ik ook drie restlappen van vervelend formaat kwijt! Yes!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Velours-zacht en ribfluweel-fleece-warm

  1. createlas says:

    Zo creatief!!!

  2. Wat een supervrolijk geheel en wat een goed idee om zo’n broek te maken en te voeren met dit weer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *