Oliver + S School Photo Dress

Een “schoolfotojurk” in letterstof, dat was het ideale jurkje geweest voor De Eerste Schooldag natuurlijk. Ahum. Juist. Zullen we doen dat we deden dat het ook een leuke februari-jurk was? Dat deden we!

De School Photo Dress dus, in maat 6. Het was mijn eerste ervaring met een Oliver + S patroon, en het was een goede! De (Engelse) uitleg is fijn gedetailleerd zonder een onduidelijke brei te worden.

Het patroon zelf – met lekker veel technische details- is ontzettend leuk om te naaien, met veel deelnaden, een verstopte kangoeroe-zak, blinde rits achter en complete voering.

Gevonden!

De stof (Stenzo winter 2012) was al druk genoeg, dus de extraatjes bleven beperkt tot wat rood paspelband tussen de patroondelen.

Om de draagkansen van dit jurkje zo hoog mogelijk te houden, sloeg ik het knoopje achter-boven dat het colletje rechtop zou moeten houden over: zo valt het wat ruimer en soepeler om de nek.

Dat is dan ook gelijk het grote minpunt van dit patroon: de draagbaarheid. Met de rits middenachter zit zelf aan – en uittrekken er al niet in, en door de niet erg riante A-lijn van het rokdeel kun je er ook nog eens geen pliés in doen. Jurken waarin je geen plié kunt doen scoren hier in huis laag, heel laag…

Een beetje bewegen lukt gelukkig nog wel:

‘t Is wel een lief jurkje. En dat is het. :-)

* Bij nader inzien toch nog twee kanttekeningen bij dit project: *

– het werken met een patroon waarin de naadtoeslag al meegetekend was vond ik geen succes. Al die hele, halve en kart inches waar je ineens mee moet rekenen&naaien: grrrr!

– de blinde zoom is op de hand gedaan (net als de voering aan de rits, hoewel dat met deze truc ook prima zonder handwerk had gekund), ondanks het in het bezit zijn van een Bernina-blindzoom-voetje. Ik heb het meermalen op een proeflapje geprobeerd, maar het lukte me met deze dunne katoen niet dat netjes te krijgen. Iemand tips of werkt het blindzoomvoetje alleen maar met dikkere (gordijn-)stof?

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Oliver + S School Photo Dress

 1. deborah says:

  Staat idd heel erg leuk, jammer dat hij niet geliefd zal zijn. Kan je er niet een stuk vanaf halen dat het blouse word?

 2. mio says:

  Ik vind het een erg leuke jurk, maar mijn dochter maakt dan ook nog geen pliés. Ik ga me eens verdiepen in dit patroon. Ik hoop voor jou dat de jurk gedragen gaat worden, dat heb je vast snel door en anders kun je er vast een ander meisje blij mee maken.
  I love haar voetjes op de laatste foto, super! mooie meid!
  groetjes, mio

 3. Inderdaad een reuze leuke jurk!
  Loop ook vaak bij Amerikaanse patronen er tegen aan dat het voor gewone katoen is – blijkbaar is zelf aan/uittrekken daar geen prioriteit.
  Maar misschien werkt dit patroon ook wel in tricot?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *