Folklore Henrimke

Hé hé… Toch nog decente fotos van het rode velours jurkje voor Anna. Ik wilde een echt warme winterjurk maken, dus van knuffelzachte velours en er moest een capuchon op. Model Henrika (jurkje met volantmouwen, een ietwat verlaagde taille en draairok) werd het, met de capuchon van de trui model Imke gevoerd met een tricot. Een Henrimke dus!

… met bandjes! Heel veel bandjes!!! Na lang wikken en wegen en proberen bleken het Matrushka-band en de retro-bloemetjes het samen het beste te doen op het rood.

Het bleek echter zoveel meter bandjes nodig te zijn, dat ik net niet genoeg had van de retro-mandala-bloemetjes. Beetje gesmokkeld en ergens een paar centimeter van ander band met glimbloemetjes ertussen gezet. Als je heel snel kijkt, zie je er niets van. Toch?

Om in het thema (`warme folklore’) te blijven nog een zelf getekende applicatie uit de tricot van de capuchon voorop: een Zweeds Dala paardje. Nodig om het hoge kabouterkerstjurk-gehalte van de jurk wat af te doen nemen… ;-)

henrika5

Al met al veel werk, maar wel leuk om te doen. En Anna is er blij mee! Op naar het volgende project. Maar eerst de naaimachine ontdoen van  miljoenen rode pluisjes…

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Folklore Henrimke

 1. Nanne says:

  Hmm, iets voor een bus met lucht? (Als in, zo’n unit met compressed air waar je stof uit computers mee blaast)

 2. Marjolein says:

  Ohhhh wat is deze mooi zeg, kan me helemaal voorstellen hoe lekker zacht dat voelt.
  En het ‘net een stukje tekort komen’ is heel herkenbaar. Ook bij het taarten maken heb je soms nét iets meer nodig dan gedacht :-(

  Maar goed, mooie jurk!

 3. Marianne says:

  @marjolein: bij taarten heeft dat te maken met voorproeven, toch?!
  ;-)

 4. Marjolein says:

  @ Marianne: haha ja.. op is de marsepein, en de taart nog niet helemaal bedekt. Hoe is dát nou mogelijk ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *