Knippie colbertje van sweatstof (met het gelegenheidsrokje)

Het colbertje (uit Knippie dec/jan 2010, met dank aan Marjan voor het lenen!) voor Anna -waarvan u hier al de tot poppenbroek verknipte mouwen zag – is af! Aangezien het ondertussen maart is, noemen we het maar een `lente-jasje’. Prima voor bij het grijze “lente-rokje’

(paddenstoelen?!? Wie wat waar? Heus niet!)

Ik zag het colbertje voor het eerst hier bij Aline in het blauw, en de `paardrijachtige’ stijl sprak Anna wel aan. Het mooie van dit model is dat het weliswaar een klassiek jasje is, maar door het gebruik van sweatstof en tricot toch zo comfortabel draagt als een trui (althans, dat is de theorie :-) ).

Anna’s bovenmaten in de Knippie kwamen het beste overeen met maat 140, met uitzondering van de mouwen die ik een stukje verlengde (plus nog een stukje, zodat de overgang met de (zwarte, saaie) voeringstof van de mouwen binnenin een paar centimeter dieper en dus onzichtbaar bleef).

Op de revers horen eigenlijk nog 2 rijen van 3 sierknopen, waarvoor we nog geen kandidaten vonden. Op zich vind ik het zo zonder ook leuk, maar wellicht blijven de revers wel mooier liggen mét.

De voor- en achterpanden zijn met Stenzo tricot gevoerd, het jasje sluit met een haakje middenvoor.

Hermelien staat er ook leuk bij!

Zo. Nu kunnen de velours en andere winterstoffen echt naar de reserveplank. Wat het KNMI ook moge voorspellen, lente ga ik naaien!

* Met excuses voor de treurige kwaliteit van de foto’s: de Goede Camera is helaas al weken weg voor reparatie. Hij wordt enorm gemist! *

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Knippie colbertje van sweatstof (met het gelegenheidsrokje)

 1. Aline says:

  Ha, ik dacht al, da’s een bekend jasje :) Hij is leuk, ik vind het een heel mooi modelletje en de knopen houden de revers idd goed vast, al staat zonder ook prima! Jaël vindt het een heel comfortabel ding en draagt het graag. Kan in de lente ook lekker over een kortemouwenshirtje, dus het begin van lentenaaien is er zo, toch?

 2. deborah says:

  Leuk! Lekker vlot setje!

 3. Marianne says:

  Tricot jasjes… ze zijn heerlijk… in mijn kast uiteraard (you know me) geen zelfgemaakte jasjes…maar wel gekochte… in alle kleuren en maten… het zit als een vest, maar is netjes genoeg voor naar mn werk… IDEAAL!

 4. Collie says:

  Het is een heel mooi jasje geworden. Lekker stoer met een girly rokje erbij. Staat Anna prachtig!

  Groetjes, Collie

 5. Sahara kids says:

  Precies een klein dametje. Zo mooi.

 6. Rob says:

  Ziet er perfect uit. Anna wordt steeds ouder :-( of :-)

 7. Marjolein says:

  Heel mooi!

  Staat haar goed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *