KCWC-falen…

‘t Was al een behoorlijk optimistisch plan, die KCWC afgelopen week, daar kon niet echt iets extra’s bij komen om hem te doen slagen. Laat staan meerdere `extra’s’. Dus toen daar nog onverwacht verdrietig nieuws, een ongeluk (goed voor een avondje Spoedeisende Hulp met jongste, niets gebroken gelukkig), en meerdere onverwacht intensieve besprekingen en vergaderingen bij kwamen, was de koek op. Geen KCWC dus.

Wel: het opruimen van een project dat al maanden liep (of eerder: lag): een geel-zwarte bloemenjurk voor mezelf naar dit Ottobre-patroon (maar dan mét figuurnaden, najaar 2012). Lekker bewerkelijk project, compleet gevoerd met figuurnaden, contrastbandje en blinde rits. Ondanks herhaaldelijk meten vind ik het bovenstuk bij de kraag tóch iets te ruim geworden:

Da’s jammer, want gezien de korte mouwen zal ik hem het vaakst met vest dragen:

… en dat zit dan toch niet zo mooi glad. Had ik uiteraard vantevoren kunnen bedenken! Gevalletje: “… en weer wat geleerd.” Stof is van Hilco, uit de Dutch Love-serie.

Soit. ‘t Was al met al veel werk. Heb nu geen puf meer om hem uit te halen en te veranderen, ben veel te blij dat hij van mijn to-do-lijst af is.

Bovendien: ik heb nog wat kinderspul-naaitijd goed te maken!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to KCWC-falen…

 1. All Set says:

  Ziet er wel goed uit hoor, vind een ruime halsopening echt mooi, maar onder een vestje is het inderdaad wat minder… En met een longsleeve eronder??? Dan blijf je ook meer van je mooie jurk zien! Zonde om onder een vest te verstoppen hihihihi!

 2. createlas says:

  Toevallig heb ik deze ottobre vanmiddag in handen gehad…ik vind jou versie toch wel heel mooi met die bloemetjes, echt prachtige stofjes!

 3. Angelique says:

  Ik vind m mooi! Zou deze echt niet meer veranderen, ben niet te hard voor jezelf, zo’n jurk vind je nergens! Maar zou indd geen vestje erover dragen, misschien mouwtjes?? Complimenten!

 4. MootjeK says:

  Wat een geweldig jurkje, staat je erg goed! Ik vind het erg meevallen met die hals, ook onder het vestje.

 5. Aline says:

  Wat een mooie stoffencombi. Ik vind het een leuk jurkje geworden, maar kan me voorstellen dat het toch een beetje balen is als het niet helemaal wordt zoals je je had voorgesteld, zeker als je er zoveel werk aan hebt. Ik vind het ernstig meevallen hoor, ik hoop maar dat ie niet in de kast blijft hangen omdat je er niet helemaal tevreden over bent (dat zou bij mij een risicootje zijn als ik ergens niet compleet gelukkig mee ben)… Maar goed, ik vind m mooi staan en met vestje ook super eigenlijk.

 6. Judith says:

  Eerlijk gezegd vind ik het mét vest minder opvallen dan zonder.. maar dat kan vertekening van de foto zijn natuurlijk.. Hint; zien! :)
  Vind de kleuren en het model echt heel mooi!!

 7. ikke says:

  Wat heb jij een leuke site, en wat een prachtige jurk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *