Rokjeswaanzin

Alle tijd die ik afgelopen week door overmacht niet kon naaien, besloot ik in een opwelling dubbel-en-dwars in te halen door in drie lange avonden 18 rokjes te naaien. Doel: een extraatje voor de verkoop voor bij het Koninginnedag-kleedje op de vrijmarkt. Het keverrokje (laatste stukje kevertricot!) haalde het verkooprekje niet, maar werd door Lot geclaimed, de anderen (maat 2 tot maat 8) gingen de verkoop in.

Voor op een mini-marktje in een piepklein dorpje met slechts 42 kinderen op de basisschool waren 17 rokjes misschien wat optimistisch veel, maar het was moeilijk te stoppen: rokjes naaien is geweldig leuk! Helemaal en juist als er geen 2 hetzelfde hoeven worden. `Kiezen’ (wat bij mij altijd de meeste tijd in beslag neemt) hoeft dan immers niet: het kleurtje of kantje dat ik niet op het ene rokje kwijt kon, kon op een volgende. Dat werkt heerlijk! Ik had er zo nog 10 bij kunnen verzinnen.

De grote maten waren in mum van tijd weg, de kleinere bleven over (dom ook: ik had op mijn vingers kunnen natellen dat het aantal twee-jarige meisjes in het dorp momenteel 0.0 is. Tip voor een eventuele volgende keer: tel de kinderen. Zóveel zijn het er niet. :-) ).

Drie extra nabestellingen in de grotere maten staan genoteerd, en negen rokjes zijn direct verkocht. Dat is nog wel het leukste van deze spontane actie: dat ik nu `mijn’ rokjes door de straat zie fietsen :-)

Gelukkig voor Lot past ze nog in 4 (links) van de overgebleven rokjes: samen met de keverrok een mooi begin van haar zomergarderobe! En voor de `rokjes maat twee’ duimen we dan maar dat dit een meisje wordt (kom op Juud! ;-) ).

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Rokjeswaanzin

 1. Judith says:

  Tsja, over max 2 weken en 1 dag weet je het ;)

 2. Marcella says:

  Hoi! Wat een leuke rokjes! Verkoop je ze ook online? Ik zou voor Jente (maat 128) er wel een paar bij je willen kopen, ze past geen enkel rokje meer.

 3. Marjolein says:

  Leuk ideetje voor de vrijmarkt, en zeker leuk dat je ‘ze’ nu door de straat ziet fietsen.

 4. anne says:

  Hoi hoi,

  Wat een leuke rokjes allemaal ik ben sinds kort ook bezig een vroeg New af waar u die leuke banden vandaan haalt?! Ik zie streepjes stipjes en alleen al Die leuke kleuren!

  Mvg anne

 5. Sas says:

  Geen speciale adresjes, gewoon de stoffenzaak (zowel in de stad/online!)

 6. Anne says:

  Oke. Hier kan ik ik niet van die leuke vinden heeft u een link waar u elf wel eens haalt?.

  Anne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *