Vrolijke rokjes

Nog meer rokjes: een blauw rimpelrokje en een rood klokrokje (mme Zsazsa) voor een meisje dat niet té veel roze wilde, en twee (op 3 cm in de lengte na) identieke rimpelrokjes in het groen voor de bonte avond-act die Anna en Suus voor het aanstaande schoolkamp gepland hebben.

Alle rokjes hebben een tricot tailleband om zowel pasvorm als draagcomfort optimaal te maken. Ik gebruikte eerst standaard boordstof hiervoor, maar ik merk dat goede kwaliteit tricot net zo goed, zo niet beter (want vormvaster en sterker) werkt. Voor de zekerheid jas ik er toch óók nog altijd een tailleelastiekje doorheen… Je moet er per slot van rekening wel trampoline mee kunnen springen zonder afzakgevaar! ;-)

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Vrolijke rokjes

 1. MultiVroon says:

  Mooie verzameling zo! Leuk ook al die verschillende afwerkingen. Ja, boordstof kan wat warm en te rekbaar zijn soms, voor rokjes zeker vind ik.

 2. Mama C says:

  Wat een heerlijk zomerse rokjes!

 3. Laat de zomer maar komen!

 4. MissFrodo says:

  Super die rokjes, moet hier ook maar een lading maken voor als de zomer nog verschijnt.

 5. saskia says:

  goedemiddag, wat een mooie rokjes, ik vraag me af op welke wijze het taille elastiek in het rokje word genaaid. ipv boordstof neem je tricotstof en dan… een reactie zou erg leuk zijn, ik zou heel graag wat rokjes maken voor mijn 2 meiden hier thuis. alvast bedankt voor de moeite. groeten, Saskia.

 6. Sas says:

  @Saskia: een dubbele geknipte band van tricot, met daartussen een gesloten ring van elastiek-op-maat. Meer is het niet!

 7. Leynnie says:

  Hallo,

  Ik lees je blog nu al een jaar. Zo leuk om al die mooie creaties te zien en erover te lezen! Ik vroeg me alleen wel af of je ook een handleiding voor een leek hebt van deze leuke rokjes?

 8. Sas says:

  @Leynnie: vrees dat ik binnenkort nog niet aan een handleiding schrijven toe zal komen. Maar het boek van Mme Zsazsa (“Allemaal rokjes”) is -ook voor een leek- zeker een aanrader! OP haar site is ook al heel veel te vinden:

 9. anne says:

  Goede avond!

  Wat een gezelligheid!
  Waar haalt u toch die leuke banden vandaan? heeft u voor mij een link daar van?

  Mvg Anne

 10. Sas says:

  Nee, geen link, gewoon af en toe mazzel hebben bij een stoffenwinkel :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *