Abbey Road Top

Op verzoek van Lotta: een ballet-juffen t-shirt. Op zich geen rare wens gezien het aantal uren per week dat ze elke week haar onzichtbare balletklasje les geeft!

* Voor degene onder u die nu iets denken uit de categorie “Wdbdh?”, een balletjuffenshirt is het soort truitje-shirtje zoals de juffen en de grootste meiden op de balletschool dragen: wijd-op-het-slobberige-af, maar niet oversized, met een ruime hals zodat hij nonchalant over een schouder kan zakken, en kort, zodat hij genoeg bewegingsvrijheid geeft. In my-good-old-ballet-days bereikte ik zo’n effect door een oud t-shirt met een schaar te bewerken, maar tegenwoordig koop je het ook gewoon kant-en-klaar: zoiets of zoiets dus. *

Hoera! Een reden om de Abbey Road Top eens uit te proberen (een tutorial van No Big Dill). Het leek me zelf een leuk patroon voor Anna, maar die weigert stelselmatig `dingen die wijd zijn’, en dus ook alles dat naar vleermuis neigt. Een Abbey Road Top voor Lotta dus, uit een flubber-batik-regenboog-tricootje dat ik ooit in een opwelling zonder doel kocht.

Wat een ellendige stof! Zelfs met boventransport deed hij nog niet wat ik wilde. Gelukkig is het patroon erg simpel.

Lotta was niet lang genoeg om de hele regenboog te kunnen gebruiken, dus schoven we de stof zó, dat in ieder geval de favoriete kleuren gebruikt werden.

Met het vleermuiseffect ben ik voorzichtig gebleven, maar volgens Lotta zijn het toch echt vleugels geworden.

Ook de strikband op de heup schijnt voor haar het summum van balletjuffigheid te zijn.

Pfff, het is wel heel erg een `grote meiden-shirt’ zo! Zo groot is ze nog niet! Hierna gauw weer iets met roze bloemetjes en lieve roesjes naaien. Snel!

“Mag ik hem aanhouden??? Dan ga ik balletje spelen!” Dat mag. Een blijde balletjuf vertrekt naaar beneden om te spelen.

Naschrift: diezelfde middag: de juf met àl haar onzichtbare balletkinderen in actie!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Abbey Road Top

 1. Sandra says:

  Wat leuk! Mooi shirt heb je ervan gemaakt. Deze stof heb ik ook nog liggen voor mijn dochter, echt een leuk stofje :)

 2. Aline says:

  Het allerleukste van het shirt vind ik nog het plezier dat van de balletjuf afspat. Wat zullen haar leerlingen hier prachtig van gaan zwieren!
  Ik denk trouwens vast nooit iets van wdbdh, welke categorie is dat?

 3. Ik word er helemaal vrolijk van ! (en ja, ook ik heb die stof nog liggen voor shirtjes-met-klein-aangeknipt-mouwtje)

 4. Mama C says:

  Wat een grappig shirt en wat een heerlijk vrolijke meid!

 5. Marianne says:

  In Appelscha wil ik wel balletles van zo’n stoere balletjuf… wat een blij bekkie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *