Poppengerief

Zaterdag vroeg Lotta of ze mocht naaien: pop Mathilde had een t-shirt met rokje nodig. Na een middag samen werken was het af, en zowel moeder als baby uiterst blij en trots. Ik had gedacht dat de naaizucht daarmee wel weer voorbij zou zijn, maar niets was minder waar. Zondag vroeg ze nóg rokje te mogen naaien.

Nou was het zaterdag heel erg goed en gezellig verlopen, maar had ik zelf natuurlijk amper iets kunnen doen (en de weekenden vliegen al zo snel voorbij…). Gelukkig was papa zondag zo vriendelijk een en ander te willen overzien (gaf mij gelijk gelegenheid foto’s te maken!). En gelukkig bleek Lotta nog heel goed te weten hoe alles moest. Ach ja, een rimpelrokje met elastiek in de taille ís natuurlijk ook kinderspel!

Oog-hand-voet-coördinatie gaat op de laagste naaisnelheid helemaal zelfstandig.

Het tekort aan beenlengte was met een schoenendoos te compenseren.

Het afknippen der kleine draadjes, “… want anders staat het zo slordig, hè mama? Papa weet dat niet!” Arme papa speelde het spel goed mee, waardoor het naaizelfvertrouwen met de minuut groeide :-)

De lockmachine is nog verboden-voor-kinderen, maar strijken onder begeleiding durven we wel aan (* echt, geloof me, haar linkerhand is een stuk verder van de bout dan het op deze foto lijkt… *). “Kijk papa, zie je waar ik hier naaide? Dat moet je strijken, dan wordt het mooi en sterk. En dan moet hij wel `psssfffffffff’ doen.” Naaien=strijken, dat kun je niet vroeg genoeg leren.

Het resultaat van een weekend: twee rokken en een t-shirt. Een goede oogst voor twee middagen, daar kan ik nog een voorbeeld aan nemen!

‘k Geloof dat het hoog tijd wordt voor een goede tweede naaimachine hier in huis. En een tweede stoffenkast, want het gemak waarmee ze mijn lievelingsstofjes in de mijne weet te vinden baart me grote zorgen… ;-)

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Poppengerief

  1. Ik heb hier een grote plastic bak met deksel staan voor alle reststukken – dat houdt ze uit de echte stoffenkast.

  2. Marjolein says:

    SWEET, sorry voor jouw stoffenvoorraad, maar ik vind het geweldig.
    GO LOTTA!

  3. Marianne says:

    KNAP… enne: geen kinderspel… tenslotte kan ik t nog steeds niet ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *