Nog een dala-paard voor Anna

Jeej! Mijn eerste echte van-te-voren-bedachte-bij-elkaar-horende set is af! Net echt!

Geen heel drieste kleurencombinatie hier, maar een mix van de Stenzotricots (rozen/stippen/ruiten) en bijbehorende katoentjes in grijs en rood, gecombineerd met een effen donkergrijze tricot.

En wederom een (velours opstrijk-)Dala-paardje… Als ik een borduurmachine had, had ik dit Zweeds georiënteerde patroon gebruikt, maar zo kan het ook. Het shirt is een Antonia met gepofte mouwen. Twee verschillende, want, nou ja. Anders werd het weer te kloppend. Ofzo.

Het rokje is patroon Insa, dat ik nooit eerder heb gebruikt. Ik had het speciaal gekocht omdat het tot makkelijk combineren uitnodigt door de dubbele rok en roezels. De elastieken ophaaltjes van de bovenrok hoorden eigenlijk tot aan de pas te lopen, maar dat vond ik er te proppig uitzien, dus die stoppen halverwege. En gekgenoeg MOEST het zwarte klaprozenbandje erop.

* Foto’s van het rokje zonder bandje heb ik helaas niet, dus dit moet u gewoon even van me aannemen. Echt, zonder het bandje klopte het rokje gewoon niet, ondanks de vier verschillende stofjes die ik gebruikte.  ‘t Was te precies. Het paste te mooi. ‘t Was te doordacht. Het bandje was dus Nodig. Deed de rok opleven. Zeg maar. Als het ware. Heus. En duidelijker dan dit kan ik het niet uitleggen… En een klaproos is toch ook een soort van roos? En zwart is toch eigenlijk gewoon heel donkergrijs? Precies. Daarom dus. ;-) *

Ben ook best een beetje trots op mijn bandje. Daarom: closeup bandje: ta-daaaa!!!

* `ohhhh… wat mooi!’ Ja, he? Vond ik ook. Heb -speciaal voor dit bandje- mijn naaigaren verwisseld van rood naar zwart. En daar heb ik een gruwelijke hekel aan, aan draden opnieuw inrijgen en spoeltjes opwinden. Kunt u nagaan. *

En dan past het ook nog bij elkaar ook he, hoe bevredigend! *gelukzalige zucht*

 En als cherry on the cake van dit project was de klant -a.k.a. Anna- er zo blij mee, dat het geheel gelijk aan moest de volgende morgen, en ze ook niet te beroerd was even -zij het wat onwennig- te poseren in de tuin. Ziehier: Dalapaardje-shirt met klaprozenrozenrok in stromende regen.

ps: Nog set-teriger is natuurlijk een rode rozen legging erbij. Is in de proeffase (bij gebrek aan leggingpatroon). Wordt vervolgd…

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Nog een dala-paard voor Anna

 1. Nanne says:

  Wow, na die alinea over Het Zwarte Bandje kan ik alleen nog maar naar Het Zwarte Bandje kijken :D

  Maar is mooi, Anna poseert ook prima, ingetogen :D

 2. Ilse says:

  Haha, ik vond Anna’s haar er al wat nat uitzien :-)

  Mooi setje hoor!

 3. Marjolein says:

  MOOOI
  ik vind vooral de rok super mooi..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *